İsrail güçleri dün sabahtan bu yana 57 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri dün sabahtan bu yana Gazze'de 57 Filistinliyi öldürdü. Batı Şeria'da ise kuşatma altına alınan bir ev vuruldu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 06:10
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 06:10
İsrail güçleri dün sabahtan bu yana 57 Filistinliyi öldürdü
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne dün sabahtan bu yana gerçekleştirdiği hava saldırılarında 57 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırılara İlişkin Ayrıntılar

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, saldırılara dair yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun farklı bölgelere düzenlediği yoğun saldırılar sonucu can kayıplarının yaşandığını belirtti.

Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in gerçekleştirdiği 6 hava saldırısında 15 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze ilinde düzenlenen 2 saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Deyr el-Belah bölgesinde ise İsrail'in yoğun hava saldırılarında 29 Filistinli öldü.

Güney Gazze'deki Refah'ta 11 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda öldürülen 11 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Saldırılar sonucu çok sayıda kişi de yaralanırken, İsrail'in operasyonları devam ediyor.

Gazze'de süregelen saldırılarla birlikte can kayıplarının artabileceği belirtiliyor.

Batı Şeria'da kuşatma altındaki ev vuruldu

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tubas şehrinin Akaba kasabasında kuşatma altına aldığı bir evi "ENERGA" tanksavar roketiyle vurduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, vurulan evde bulunan kişilerin durumu hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı. Aynı kaynaklar, İsrail ordusunun Akaba kasabasına yeni askeri takviyeler gönderdiğini de aktardı.

Bölgedeki çatışmalar, Filistinli direnişçiler ile İsrail ordusu arasında şiddetli şekilde devam ediyor. Görgü tanıkları, kasaba içinde silahlı çatışmalar yaşandığını ve İsrail ordusuna ait bir askeri aracın patlayıcılarla hedef alındığını ifade etti.

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları da bir açıklama yaparak, üyelerinin Akaba kasabasında saldırı düzenleyen İsrail güçleriyle çatışmalara girdiğini belirtti. Kudüs Tugayları, İsrail güçlerinin patlayıcılar ve yoğun ateş altında hedef alındığını ve doğrudan vurulduğunu açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa