Hamas'tan hastanelerin tahliyesiyle ilgili açıklama...

Hamas'tan yapılan açıklamada ''Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin tahliyesi sürgün planını uygulamaya yönelik suç teşebbüsü'' denildi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 06:30
Hamas'tan hastanelerin tahliyesiyle ilgili açıklama...
EM
Erhan Meyveci Editör

Hamas Hareketi, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki üç hastanenin tahliye edilmesi yönündeki uyarısını bir "sürgün planını uygulamaya yönelik suç teşebbüsü" olarak değerlendirdi.

Hamas'ın Açıklaması

Hamas'ın açıklamasında, İsrail ordusunun Kemal Advan, Endonezya ve El Avde hastanelerini tahliye etmeye yönelik tehditleri ve uyarıları, "İsrail hükümetinin sürgün planlarını gerçekleştirme girişimi" olarak tanımlandı. Hamas, bu uyarıların binlerce hasta ve yaralı için bir ölüm kararı anlamına geldiğini ifade etti.

Özellikle bu hastanelerde, aralarında kadınlar, çocuklar ve yaşlıların bulunduğu binlerce insanın tedavi gördüğü belirtilirken, İsrail'in tahliye edilmemesi durumunda hastaneleri doğrudan hedef alma tehdidinde bulunduğu bildirildi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Hamas, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, hastaneleri koruma altına alacak acil önlemlerin alınması gerektiğini ve bu merkezlere gerekli yakıt, tıbbi malzeme ve ekipman sağlanmasını talep etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı da aynı doğrultuda açıklamalar yaparak, İsrail'in hastaneleri tahliye etmemesi durumunda "öldürme, yıkım ve tutuklama" tehditleri savurduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa