Diyarbakır Valiliğinden 'eylem yasağı' kararı...

Diyarbakır Valiliği, 9 Ekim'den geçerli olmak üzere 5 gün süreyle eylem yasağı getirdi... İşte haberin detayları...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 06:50
Diyarbakır Valiliğinden 'eylem yasağı' kararı...
EM
Erhan Meyveci Editör

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde 9 Ekim 2024 tarihinden itibaren 5 gün süreyle açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi her türlü eylemi yasakladığını duyurdu. Yasak, 9 Ekim saat 00.01'de başlayarak 13 Ekim saat 23.59'a kadar sürecek.

Valilikten Yapılan Açıklama

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 13 Ekim’de Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde yapılması planlanan mitingin, PKK/KCK terör örgütünün çağrılarıyla illegal eylemlere dönüşme potansiyeli taşıdığı ifade edildi. Bu tür eylemlerin milli birlik ve beraberliği zedeleyebileceği, kamu düzeni ve güvenliğini bozabileceği gerekçesiyle önlem alındığı belirtildi.

Yasak Kapsamı

Açıklamada, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri veya broşür dağıtma ve afiş asma gibi her türlü eylemin yasaklandığı kaydedildi. Ayrıca, diğer illerden bu tür eylemlere katılmak amacıyla Diyarbakır’a giriş yapması muhtemel şahıs ve araçların da kente giriş ve çıkışlarının engelleneceği ifade edildi.

Bu yasakların, kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İl İdaresi Kanunu'na dayandırıldığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa