Netanyahu'dan Lübnanlılara tehdit: Gazze gibi bir yıkım olabilir!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnanlıları tehdit ederek "ülkelerini Gazze'dekine benzer bir yıkımdan kurtarmak için bir fırsata sahip olduklarını" söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 08:56
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 09:52
Netanyahu'dan Lübnanlılara tehdit: Gazze gibi bir yıkım olabilir!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine saldırı düzenleyeceğini duyurmasının ardından çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine ve güvenli bölgelere göç etmek zorunda kalmasına yol açan bombardımanlar gerçekleştirdi.

Dün Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'ın "İsrail ordusu ile çatışmak istediklerini ve silahlarını ya da mevzilerini bırakmayacaklarını ancak ateşkes için Parlamento Sözcüsü Nabih Berri tarafından öncülük edilen siyasi sürece de destek verdiklerini" ifade etmesi üzerine bir açıklama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi.

"Hizbullah'tan kurtulun"

Lübnan halkını tehdit eden İsrail Başbakanı Netanyahu, "ülkelerini Gazze'de yaşanan yıkım ve acıya benzer bir şekilde sonlanacak uzun bir savaştan kurtarmak üzere bir fırsata sahip olduklarını" açıkladı.

Netanyahu, "Lübnanlıların ülkelerini Hizbullah'tan kurtarmaları durumunda bu savaşın sona ereceğini" dile getirdi. Böylece Netanyahu'nun Lübnan'da bir iç savaşa neden olmak istediği değerlendirildi.

İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güneybatısında bir hafta önce Hizbullah hedeflerine karşı harekete geçilmişti. İsrail ordusu, düzenleyeceği kara operasyonunun "kısıtlı" olacağını iddia etmişti. Yeni birliklerin de kara operasyonuna katılması sonucunda asker sayısının 15.000'e yükseldiği ifade edildi.

İsrail, üç haftadır Lübnan'ı bombardımana tutmaya devam ediyor. Lübnan'da bu nedenle 1.400'ün üstünde kişinin yaşamını yitirdiği ve 1,2 milyon kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa