Biden uyardı: Yüzyılın en kötü kasırgası yolda, evlerinizi terk edin!

ABD Başkanı Biden, Milton Kasırgası'nın "son yüzyılın en kötü kasırgası" olabileceğini belirterek Florida'da yaşayanlara acil tahliye çağrısında bulundu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 09:23
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 10:29
Biden uyardı: Yüzyılın en kötü kasırgası yolda, evlerinizi terk edin!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Milton Kasırgası'nın, ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) güneydoğusunda etkisini göstermesi bekleniyor. ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden, endişe yaratan kasırga için Beyaz Saray'da açıklama yaptı.

Biden, Florida eyaletinin kıyılarına doğru ilerleyen Milton Kasırgası'nın saatte 230 kilometreye varan bir hıza ulaştığını dile getirdi. Söz konusu kasırganın "devasa" olduğunu ifade eden Biden, Florida'da yaşayanlara derhal yerleşim alanlarını tahliye etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Biden'dan acil tahliye çağrısı

Biden, şu ana kadar herkesin bulunduğu yeri tahliye etmiş olması gerektiğini belirterek bunun "hayati" bir mesele olduğuna dikkati çekti. Florida sakinlerine acil tahliye çağrısı yapan Biden, Milton Kasırgası'nın "son yüzyılın en kötü kasırgası" olarak kayıtlara geçebileceğini söyledi.

Yetkililerden çok sayıda tahliye emri gelmişti

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) güney kıyılarında etkisini göstereceği öngörülen kasırgaya ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen Biden, önceden planlanmış olan Angola ziyaretini ve Almanya ziyaretini başka bir tarihe ertelemek zorunda kalmıştı.

Milton Kasırgası'nın kategori 5'e çıkmasının ardından Florida halkı panik ve endişeye kapılmıştı. Florida yetkilileri de can ve mal kayıplarını en aza indirmek için çok sayıda tahliye emri yayınlamıştı.

Milton Kasırgası'nın Meksika Körfezi'nde hızlı bir şekilde güçlenmeyi sürdürdüğünü kaydeden Ulusal Kasırga Merkezi, söz konusu kasırganın daha sonra kategori 4'e gerilediğini belirtmişti. Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Florida eyaletinin kıyılarına doğru ilerlediği bilgisini de paylaşmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa