Talepler yerine getirildi: Brezilya'da X'e erişim kararı kalkıyor!

Brezilya'da Ağustos ayında X platformuna erişim engeli getirilmişti. Yüksek Mahkeme'nin talepleri yerine getirildi ve erişim engeli kararı kaldırılıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 09:37
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 09:47
Talepler yerine getirildi: Brezilya'da X'e erişim kararı kalkıyor!
Ecem Çetin Muhabir

Brezilya, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan X ile ilgili 31 Ağustos'ta bir karar aldı.

Ülkede Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X’ten bazı hesapların kapatılması ve verilerin sağlanmasını talep etti. Ancak X bu talebi reddetti. 

Bunun üzerine mahkeme, platforma yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdi. Şirketin bu sürede temsilci atamaması nedeniyle 31 Ağustos'ta Brezilya Yüksek Mahkemesi, X’e erişim engeli getirdi ve temsilci atanana kadar yasağın devam edeceğini açıkladı.

Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Erişim engeli kalkıyor 

Brezilya Yüksek Mahkemesi, sosyal medya platformu X'e erişim engelinin kaldırılacağını duyurdu.

Mahkemenin internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, platformun sahibi Elon Musk'a ait olan X, mahkemenin taleplerini yerine getirdiği için Brezilya'da yeniden erişime açılıyor.

Kullanıcılar yeniden kullanmaya başlayacak 

Mahkeme açıklamasında, X'in belirli hesapların kapatılması, mahkemenin kestiği para cezasının ödenmesi ve Brezilya'ya yasal temsilci atanması gibi taleplerin yerine getirildiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından Brezilyalı kullanıcılar, 31 Ağustos'tan bu yana erişime kapalı olan platformu yeniden kullanabilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa