Bakan Şimşek'ten yatırım temasları hamlesi: Katar ve Kuveyt'e gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırım temasları kurmak üzere Katar ve Kuveyt'e gidecek. İşte ayrıntılar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 09:49
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 10:57
Bakan Şimşek'ten yatırım temasları hamlesi: Katar ve Kuveyt'e gidecek
AA
Kaynak AA

Türkiye'de ekonomi yönetimi, uluslararası yatırım olanaklarını genişletmek amacıyla dış temaslarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Körfez ülkeleri ile geçmişte kurulan ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da güçlendirmek için yeni bir adım atılıyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'e gerçekleştireceği ziyaretlerle yatırım fırsatlarını daha da artırmayı hedefliyor.

İlk durak Katar olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Bakan Şimşek, programının ilk durağı olarak Katar'a gidecek. Şimşek, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştireceği temaslar kapsamında öncelikle Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek.

Bu görüşmeden sonra Şimşek'in, Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve QIA (Katar Yatırım Otoritesi) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile de önemli görüşmeler yapacağı öngörülüyor. "Invest in Türkiye" programı çerçevesinde Katar'da bulunan yatırımcılar ile bir araya gelecek olan Şimşek, Türkiye'ye doğrudan yatırım çekme ile ilgili iş birliği fırsatlarını değerlendirecek.

Şimşek'in bir sonraki durağı ise Kuveyt olacak

Katar’daki temaslarını tamamladıktan sonra Kuveyt'e gidecek olan Şimşek, burada Kuveyt Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

Ayrıca, Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile de yapılacak toplantılar, Türkiye-Kuveyt arasındaki yatırım ilişkilerini daha da geliştirmeyi amaçlayacak. Şimşek, Kuveyt’te de yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’nin yatırım ortamına dair bilgiler verecek ve doğrudan yabancı yatırımların artırılması için yürütülen çalışmaları paylaşacak.

"Türkiye'ye doğrudan yatırımları artıracağız"

Şimşek, daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomik gücünü ve yatırım çekme potansiyelini vurgulayarak şunları söylemişti:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa