Konya'da bilim insanları yeni akrep türü keşfetti

Konya’da bir bilim adamı, keşfettiği akrep türüne karısının ismini verdi. Akrep, literatüre “Gülhanım Yağmur (Euscorpius gulhanimae)” olarak girdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 10:10
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 13:13
Konya'da bilim insanları yeni akrep türü keşfetti
AA
Kaynak AA

Konya’da yeni bir akrep türü keşfedildi

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda yapılan araştırmalar sonucunda yeni bir akrep türü keşfedildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu'ndan Profesör Doktor Ersen Aydın Yağmur, yeni türün literatüre kazandırıldığını duyurdu.

Bilinmeyen akrep türü keşfedildi

Profesör Doktor Yağmur, saha çalışmaları sırasında daha önce tanımlanmamış bir akrep türü gördüğünü belirtti. Yapılan literatür taramaları sonucunda, akrebin Euscorpius cinsine ait yeni bir tür olduğunu tespit etti. Bu keşifle birlikte Türkiye’de bilinen akrep türü sayısı 49’a, Euscorpius cinsine ait tür sayısı ise 17’ye yükseldi.

Yeni akrep türü bilim dünyasına tanıtıldı

Yağmur, yeni keşfedilen akrep türünün açık sarı, kırmızımsı ve kahverengi tonlarında olduğunu belirterek, kaideli uzun kıl sayısının en yüksek olduğu tür olarak öne çıktığını söyledi. Bu önemli keşif, ABD’de yayımlanan Euscorpius dergisinde 19 Ağustos 2024 tarihinde duyuruldu.

Tür, bilim insanının eşinin adını taşıyor

Profesör Doktor Yağmur, yeni türe eşi Gülhanım Yağmur’un adını vererek "Euscorpius gulhanimae" ismini koydu. Ayrıca, türün zehrinin insan sağlığı açısından tehlike oluşturmadığını ifade etti. Yağmur, keşfe destek veren eşine teşekkür etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa