Mamak Belediyesi, kreşleri eğitime hazır hale getirdi!

Mamak Belediyesi, ilçede yer alan kreşleri eğitime hazırladı. Belediye, miniklerin eğitim kurumlarında tamirat ve tadilat gerçekleştirdi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 10:31
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 11:27
Mamak Belediyesi, kreşleri eğitime hazır hale getirdi!
Ecem Çetin Muhabir

Eğitime birçok konuda destek sunan Mamak Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Mamak Belediyesi, son olarak ilçedeki kreş ve gündüz bakım evlerini eğitime hazır hale getirdi.

Belediye, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kreş ve gündüz bakım evlerinde gerçekleştirdiği tadilat ve tamirat çalışmalarını tamamladı. 

Kreşler eğitime hazır hale geldi

Okul öncesi eğitimin verileceği bu kurumlarda sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmayı amaçlayan belediye, çocukların eğitim sürecini daha kaliteli hale getirmek için çeşitli düzenlemeler yaptı.

Yapılan çalışmalarla Neşet Ertaş Kreş ve Gündüz Bakım Evi başta olmak üzere Peyami Safa ve General Zeki Doğan kreşlerinde yeni eğitim yılına tam anlamıyla hazırlıklar tamamlandı. 

Atıl alanlar sınıfa dönüştürüldü 

Atıl durumdaki alanlar, daha fazla çocuğa eğitim imkânı sunmak amacıyla yeni sınıflara dönüştürülerek mevcut kapasitenin artırılması hedeflendi. Bu sayede daha fazla çocuğa erişim sağlanarak eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

3 öğün yemek Mamak Belediyesinden

Mamak Belediyesi, çocukların yalnızca eğitim değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmalarına da özen gösteriyor. Kreşlerde gün boyunca vakit geçiren çocuklara üç öğün sağlıklı yemek sunuluyor. Eğitim programında çocuklara temel becerilerin kazandırılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkıda bulunulması hedefleniyor.

Kreş yetkilileri, yeni eğitim döneminde seçmeli ders olarak İngilizce, satranç ve halk oyunları derslerinin de müfredata ekleneceğini açıkladı. Ayrıca, 3-5 yaş arası çocuklara sabah 07:30'dan akşam 18:00'e kadar eğitim verileceği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa