Ünlülerin başı yapay zeka üretimi “deepfake” ile dertte!

Güney Kore'de ünlü kadınların yapay zeka kullanarak “deepfake” yani sahte cinsel içerikli görüntülerini oluşturup satan kişi yakalandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 10:50
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 12:04
Ünlülerin başı yapay zeka üretimi “deepfake” ile dertte!
AA
Kaynak AA

Güney Kore’de ünlü kadınlara ait sahte içerik üreten Çinli yakalandı

Güney Kore polisi, 72 ünlü kadının sahte cinsel içerikli "deepfake" görüntülerini ürettiği ve sattığı iddia edilen Çin uyruklu bir kişiyi gözaltına aldı. Zanlının, yapay zeka destekli kendi programıyla bu görüntüleri oluşturduğu öğrenildi.

4.313 sahte görüntü üretmiş

Yonhap’ın haberine göre, polis, zanlının 4.313 sahte cinsel içerikli görüntü ürettiğini tespit etti. Ocak ve mart ayları arasında bu görüntüleri satan zanlının yaklaşık 3.000 dolar kazanç sağladığı açıklandı. Güney Kore polisi, zanlının yasa dışı faaliyetleriyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Diğer şüpheli 14.526 görüntü yaydı

Polis, ayrıca farklı bir Çin vatandaşının da gözaltına alındığını duyurdu. Bu kişinin, aralarında "deepfake" içeriklerin de bulunduğu toplam 14.526 cinsel içerikli görüntüyü yaydığı belirtildi. Bu zanlı da benzer suçlamalarla adli sürece tabi tutuluyor.

Güney Kore’de “deepfake” vakalarında artış yaşanıyor

Güney Kore’de, okullar ve üniversitelerle bağlantılı sohbet gruplarında, çoğunluğu kadın ve kız çocuklarından oluşan mağdurların sahte "deepfake" içeriklerle hedef alındığı tespit edilmişti. Ülkenin Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, bu görüntülerin Telegram üzerinde yayılması nedeniyle platforma “suça yataklık” suçlamasıyla ön soruşturma başlatıldığını belirtti.

Telegram, yasadışı içeriklere karşı önlem sözü verdi

Güney Kore İletişim Standartları Komisyonu (KCSC) yetkilileri, Telegram ile bir araya gelerek bu yasa dışı materyallere karşı önlem alınmasını talep etti. Telegram yetkilileri, yasa dışı içeriklerin yayılmasını önlemek amacıyla “sıfır tolerans politikası” uygulayacaklarını ve sıkı önlemler alacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa