İsrail, Gazze'de mülteci kampını hedef aldı! 11 aylık bebek öldü

İsrail tarafından Bureyc Mülteci Kampı'na yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından 11 aylık olduğu öğrenilen Muhammed el-Halidi bebek yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 11:52
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 12:58
İsrail, Gazze'de mülteci kampını hedef aldı! 11 aylık bebek öldü
AA
Kaynak AA

Terör devleti olarak anılan İsrail, bir senedir Gazze'de soykırım suçu işlemeye devam ediyor. İsrail, 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıları, uluslararası toplumun sessizliğinden faydalanarak kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Özellikle ABD'den (Amerika Birleşik Devletleri) aldığı askerî destekle gözünü bile kırpmadan sivilleri katleden İsrail, bir senedir 41.000'den fazla insanın ölümüne sebep oldu. Enkaz altındaki cansız bedenlerin sayısının ise binlerce olduğu belirtiliyor.

Gazze'de şu ana kadar yaklaşık 100.000 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Eğitim kurumlarına ve hastanelere saldırılar düzenleyen İsrail, Gazze'deki bombardımanlarıyla kadın çocuk demeden herkesi hedef alıyor.

İsrail ordusu, son olarak Gazze'deki Bureyc Mülteci Kampı'na yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırı neticesinde henüz 11 aylık olduğu öğrenilen Muhammed el-Halidi bebek hayatını kaybetti.

İsrail'in vahşice saldırısı sonucu ölen Muhammed el-Halidi bebeğin cansız bedeni, Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne taşındı. Burada cenaze işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

Çok sayıda çocuk açlığa kurban gitti

İsrail'in peş peşe bombardımanlarına maruz kalan Gazze'ye insani yardım götürülemiyor. Çok sayıda çocuk, yetersiz beslenme sebebiyle yaşamını yitiriyor. Hastanelerde tedavi altında olan yaralı çocuklar ise tıbbi bakımdan yaşanan yetersizlikler nedeniyle zor durumda.

Gazze'deki çocuklar, hem açlıktan hem de sağlık sisteminin çöküşünden olumsuz yönde etkileniyor.

Şu ana kadar yaklaşık 17.000 çocuk hayatını kaybetti

İsrail tarafından 7 Ekim gününden beri Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılarda ağır bir tablo ortaya çıktı. Neredeyse 17.000 çocuk hayatını kaybetti. 11.378 kadın da bu saldırılar sonucunda yaşamını yitirdi. Toplamda 41.909 kişinin öldüğü ve 97.303 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa