Twitch'in kapatılması gündemde mi? Uraloğlu açıkladı

Discord uygulamasına erişim engeli kararının getrilmesinin ardından gözler Twitch'e çevrildi. Bakan Uraloğlu'ndan Twitch hakkında açıklama geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 12:17
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:25
Twitch'in kapatılması gündemde mi? Uraloğlu açıkladı
Hakan Öksüz Editör

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Telegram ve Discord gibi sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlara yönelik tepkilerin devam ettiğini belirtti. 

Discord’a getirilen erişim engelini hatırlatan Uraloğlu, Twitch platformuyla ilgili de toplumu koruma adına her türlü adımın atılacağını söyledi.

Güvenlik birimlerinin erişim sorunu

Discord’un tamamen kapalı bir sistem olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Güvenlik birimlerimiz bu platformda gerekli sorgulamaları yapamıyor. Şikayet aldığımızda müdahale etme şansımız var." ifadelerini kullandı. 

Uraloğlu, Discord gibi platformların toplum tarafından kapatılmasının talep edildiğini ifade etti.

"IP adreslerini paylaşmayı reddettiler"

Discord’un, kullanıcılarının IP adreslerini güvenlik birimleriyle paylaşmayı reddettiğini belirten Uraloğlu, bu durumun erişim engeline neden olduğunu vurguladı. 

Uraloğlu, "Bugün tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerekiyor. Discord’da bilgiler paylaşılmadığı için bu kararı aldık." dedi.

"Büyük bir memnuniyet var"

Bazı platformlara müdahalenin, sorunlar ortaya çıktıktan sonra mümkün olduğunu belirten Uraloğlu, "Her şeyi denetleyemiyoruz. Discord'u kapattık ve bundan büyük bir memnuniyet duyuldu," şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa