Erdoğan'dan Özel'e 'olgunluk' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve kapalı oturum üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e eleştirilerde bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 12:21
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:06
Erdoğan'dan Özel'e 'olgunluk' çıkışı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanın ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 28’inci Dönem 3’ncü Yasama Yılının ilk grup toplantısını gerçekleştirildi.

İsrail ve dün gerçekleştirilen İsrail tehdidi kapalı oturumuna değinen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e eleştirilerde bulunurken İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki gösterdi. 

"Güvenlikten asla taviz vermeyiz"

Avrupa'ya da seslenen Cumhurbaşkanı, "Tarih, İsrail'i affetmeyecek. Gazze kasabı siyonist Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlayanları tarih affetmeyecektir. " diye seslendi.

İsrail'in tehditlerine karşı Türkiye'nin güvenliğinden taviz vermeyeceklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin etrafında yaşananlara değindi, ateş çemberi benzetmesi yaptı.

"Son hedefin neresi olduğu belli"

TBMM açılış konuşmasındaki sözlerini yineleyen Cumhurbaşkanın ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, nihai ve son hedefin Türkiye toprakları olduğunu vurguladı.

"Ülke güvenliği konularında olgunluk beklerdik"

Türkiye topraklarında ameliyat yapılmasına asla müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, dün kapalı oturum sonrası açıklamalarından dolayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e eleştirilerde bulundu.

Erdoğan konuşmasında, "Türkiye'nin etrafında savaşlar yaşanırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ucuz polemik peşinde koşuyor, açıkçası Özel'den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik." ifadelerini kullandı. 

6-8 Kobani olaylarına ve siyasette normalleşmeye değinen Erdoğan, eylemlerde hayatını kaybeden Yasin Börü üzerinden yaşananların yıllar geçse de unutulmayacağını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasıyla ilgili açıklamasını takdirle karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, "Biz yeni yasama yılında siyasette farklı bir üslup görmek istiyoruz. Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz. " diye konuştu. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa