Fabrikanın bahçesindeki yaralı geyiği tüfekle vurmuşlar

İzmir’de fabrika bahçesinde bulunan yaralı kızıl geyiğin tüfekle vurulduğu belirlendi. Geyiğin ayağında da kırık saptandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 12:32
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 13:15
Fabrikanın bahçesindeki yaralı geyiği tüfekle vurmuşlar
DHA
Kaynak DHA

İzmir’de tüfekle vurulan kızılgeyik tedavi altına alındı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikanın bahçesinde yaralı olarak bulunan kızılgeyiğin tüfekle vurulduğu tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda tedaviye alınan kızılgeyiğin ayağında kırık olduğu ve ameliyat edileceği bildirildi.

Yaralı geyik fabrikada bulundu

7 Ekim’de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan yedek parça üretimi yapan bir fabrikanın bahçesinde yaralı bir kızılgeyik bulundu. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri yaralı geyiği alarak önce bir barınağa, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na götürdü. Veteriner hekimler, sol ön ayağında kırık olan geyiğin tüfekle vurulmuş olduğunu tespit etti.

Bakan Yumaklı’dan açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kızılgeyiğin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Yumaklı, geyiğin gözetim altında bir süre daha kalacağını ve iyileşmesinin ardından doğal yaşam alanına döneceğini söyledi.

Ayağındaki saçmalar çıkarılacak

Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, yaralı geyiğin ayağında çok sayıda saçma tespit ettiklerini ve ayağın oldukça kötü durumda olduğunu açıkladı. Röntgen incelemeleri sonucu, yaralanmanın ateşli silahla meydana geldiği anlaşıldı. Onur, her iki bacakta da tenis topu büyüklüğünde kemik üremesi olduğunu belirterek, bunların saçmalar nedeniyle oluştuğunu ifade etti.

Operasyon önümüzdeki hafta yapılacak

4-5 yaşlarında olduğu tahmin edilen kızılgeyiğin önümüzdeki hafta ortopedi operasyonuna alınacağını söyleyen Onur, bu sürecin oldukça zorlayıcı olacağını belirtti. Veteriner ekip, kızılgeyiğin ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak yeniden doğaya dönmesini hedefliyor. Onur, “Bu zorlu operasyonu başarıyla tamamlayabilirsek çok mutlu olacağız” dedi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa