"İple insan ne kadar sürede boğulur" diye Google'da arama yapmış!

Bursa’da 47 yaşındaki adam, karısını öldürmeden önce Google’da “İple insan boğmak ne kadar sürede gerçekleşir” diye aramış!

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 12:41
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:09
''İple insan ne kadar sürede boğulur'' diye Google'da arama yapmış!
DHA
Kaynak DHA

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren zanlının Google araması dikkat çekti

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Turgay Kındaç (47), boşanma aşamasında olduğu eşi Seher Kındaç'ı (42) başına merdane ile vurduktan sonra iple boğarak öldürdü. Olay öncesinde Google'da "İple insan boğmak ne kadar sürede gerçekleşir" şeklinde arama yaptığı ortaya çıkan zanlı, cinayeti gerçekleştirdikten sonra eşinin kız kardeşine mesaj atarak durumu haber verdi.

Korkunç olayın ardından itiraf mesajı gönderdi

Olay, 29 Ocak günü Esenevler Mahallesi’nde meydana geldi. Turgay Kındaç, kız kardeşine mesaj atarak eşini öldürdüğünü belirtti ve polis ile ambulans gönderilmesini istedi. Mesajı alan kız kardeş, çiftin oğluna haber verdi. Oğlu Hüseyin Kındaç eve geldiğinde annesini mutfakta kanlar içinde buldu. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından, iki çocuk annesi Seher Kındaç’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Kıskançlık yüzünden işlediğini söyledi

Cinayetin ardından kaçan Turgay Kındaç, bir gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini belirten Kındaç, eşinin moral gecesinde M. isimli biriyle fotoğraf paylaşmasının ardından kıskançlık krizine girdiğini anlattı. Olay günü çıkan tartışmanın ardından eşini önce başına merdane ile vurduğunu, ardından boğduğunu ifade etti.

Eşinin banka kartını kullanmış ve telefonunu satmış

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Seher Kındaç’ın otopsi raporu da yer aldı. Raporda, kadının başına merdane ile vurulduktan sonra iple boğularak öldürüldüğü, boğazında ve çenesinde kırıklar bulunduğu belirtildi. Turgay Kındaç hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. Ayrıca, eşinin banka kartından para çektiği ve cep telefonunu sattığı gerekçesiyle "nitelikli yağma" ve "başkasına ait banka kartını izinsiz kullanma" suçlarından 15 yıla kadar hapsi istendi.

Mahkemede 'sevgi' iddiası ve çelişkili savunma

Bursa'da eşini öldüren Turgay Kındaç, duruşmada Google’da “İple insan boğmak ne kadar sürede gerçekleşir” araması yaptığının ortaya çıkmasının ardından ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede iki oğlundan özür dileyen Kındaç, kıskançlık sebebiyle cinayeti işlediğini belirterek, "Onu çok seviyordum. Olay günü sevgimi ispatlamak için çamaşır suyu içtim ve fare zehri yedim" dedi.

Eşiyle ilgili kıskançlık iddialarını mahkemede anlattı

Kındaç, duruşmada, eşinin iş arkadaşına gönderdiği mesajlardan şüphelenerek kıskançlık krizine girdiğini söyledi. Olay günü eşiyle tartıştığını ve Seher Kındaç’ın kendisini kışkırttığını iddia eden sanık, mutfakta bulduğu bezle eşini boğduğunu anlattı. Kındaç, "Bu durumu hak etmemiştim" diyerek kendini savundu.

Oğulları da babalarına karşı ifade verdi

Mahkemede, çiftin büyük oğlu Hüseyin Kındaç, babasının borçlarını annesinin kartlarıyla kapattığını ve eve sürekli icra geldiğini belirtti. Babasının şiddete eğilimli olduğunu vurgulayan Hüseyin, "Annem bir keresinde babamın onu demir sopayla dövdüğünü anlatmıştı" dedi. Küçük oğlu Hürcan Kındaç ise annesinin, babasının yaptığı harcamalardan dolayı telefonunu sürekli sakladığını söyledi.

Avukat ek süre talep etti

Sanığın avukatı Hakan Gündoğdu, oğulların ifadelerinin ardından müvekkiliyle yüz yüze görüşmek için mahkemeden ek süre istedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa