Ankara Büyükşehirden bir ilk: HPV aşısı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "HPV aşısı" vaadi hayata geçirildi. Belediye, ücretsiz olarak çocuklara HPV aşısı uyguluyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 13:05
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:42
Ankara Büyükşehirden bir ilk: HPV aşısı başladı!
Ecem Çetin Muhabir

Eğitim, sağlık, kültür-sanat ve daha birçok alanda faaliyet yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Belediye, son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatlerinden birisini daha hayata geçirdi. 

HPV aşısı uygulaması başladı

ABB, ‘Sosyal destek alan ailelerin çocukları için ücretsiz HPV aşısı’ uygulamasını başlattı. Türkiye’de bir ilk olarak Yavaş’ın duyurduğu ücretsiz HPV aşısı projesi, 9-30 yaş aralığındaki bireyleri kapsıyor. 

Toplam 1575 birey aşılanacak

Proje için 20 Mart-20 Nisan 2024 tarihleri arasında başvurular alındı ve Gazi Üniversitesi Hastanesi ile iş birliği içinde yürütülüyor. Proje kapsamında, 15 yaş altı 251 kişi ve 15 yaş üzeri 1324 kişi olmak üzere toplam 1575 birey aşılanacak. 

15 milyon 180 bin liralık bütçe ayrıldı

5 bin doz HPV aşısının temin edildiği projeye 15 milyon 180 bin liralık bütçe ayrıldı. İlk doz aşılar, Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı ve projenin ilk etabında 2 bin kişinin aşılanması hedefleniyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Ankara halkının sağlığına katkı sağlamak amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ederek, belediyenin sağlık alanında birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade etti. 

İlk dozların bugün uygulandığını söyleyen Ünsal, ikinci dozun 2 ay sonra üçüncü dozun ise 6 ay sonra yapılacağını söyledi. Ünsal, projenin yaklaşık bir yıl süreceğini belirtti. 

Başhekim Prof. Dr. Prof. Dr. Hasan Bostancı ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek "İnşallah bu uygulama yayılarak tüm Türkiye’de devam edecektir” dedi. 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin parçası olmanın üçüncü basamak bir hastane olarak gurur verici olduğunu söyledi.

Şenol, şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa