Bu ay ekmek fiyatlarına zam yapılacak mı?

Ekim ayında ekmek fiyatlarına zam yapılacak mı? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan açıklamalar geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 13:33
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:14
Bu ay ekmek fiyatlarına zam yapılacak mı?
Hakan Öksüz Editör

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, son bir ayda un ve diğer girdi fiyatlarındaki yükselişin fırıncıları zor durumda bıraktığını belirtti. 

Bu maliyet artışlarının ekmek fiyatlarını artıracağını vurgulayan Halil İbrahim Balcı, "İlgili kurumlarla bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. Ticaret Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile de görüşmelerimiz oldu," dedi.

"Buğday miktar olarak fazla ancak kalite düşük"

Balcı, bu yıl buğday hasadının önceki yıllara kıyasla miktar açısından daha yüksek olduğunu, ekmeklik buğdayda 14,5 milyon ton, ekmeklik un üretiminde kullanılan buğdayda ise 12 milyon ton hasat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Hasadın kalite açısından düşük olduğunu ifade eden Balcı, bazı bölgelerde kaliteli ürün elde edilse de bu bölgelerde fiyatların yükseldiğine dikkat çekti ve bu duruma karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.

"Bu ay fiyat değişikliği yok"

Artışların sürmesi halinde ekmek fiyatlarının fahiş seviyelere çıkacağını kaydeden Halil İbrahim Balcı, şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa