Çin: Orta Doğu’daki gerilim bizi endişelendiriyor

Çin, İsrail kaynaklı Orta Doğu’daki gerilimden büyük endişe duyduklarını ve tansiyonu yükselten adımlara karşı olduklarını duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 13:34
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 14:40
Çin: Orta Doğu’daki gerilim bizi endişelendiriyor
DHA
Kaynak DHA

Çin, Orta Doğu’daki gerilimden endişe duyuyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Orta Doğu’daki artan gerilimle ilgili endişelerini dile getirdi ve bölgedeki gerginliği artıran adımlara karşı çıktıklarını belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çin’in bölgede barış ve istikrarın korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Mao Ning, Orta Doğu’daki son gelişmeleri değerlendirdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İsrail’in İran’a yönelik geniş çaplı bir operasyon planladığı ve İran’ın da buna karşılık vereceğine dair açıklamalarla ilgili bir soruyu yanıtladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in Orta Doğu’daki durumdan derin endişe duyduğunu ifade etti.

Çin, taraflara sağduyu çağrısında bulundu

Çin’in tüm taraflara sağduyulu davranmaları çağrısında bulunduğunu belirten Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bölgedeki barış ve istikrarın korunmasının önemine dikkat çekti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, "Uluslararası toplum ve büyük ülkeler gerilimin tırmanmasını önlemek için yapıcı bir rol üstlenmeli" diyerek, büyük güçlere sorumluluk almaları gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa