Şehit polis Şeyda Yılmaz'a hakaret eden Bostan'a 7 yıl hapis isteniyor

Şehit polis Şeyda Yılmaz ile ilgili “Dünya bir pislikten kurtuldu” diyen Uğur Bostan için 7 yıl 7 ay hapis talebinde bulunuldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 14:26
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 15:00
Şehit polis Şeyda Yılmaz'a hakaret eden Bostan'a 7 yıl hapis isteniyor
DHA
Kaynak DHA

Şehit polis memuruna hakaret eden şüpheli hakkında 7 yıl hapis istemi

Ümraniye’de, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli yorum yapan Uğur Bostan’ın soruşturması tamamlandı. Savcılık, Bostan hakkında “suçu ve suçluyu övmek” ve “kişinin hatırasına hakaret” suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti.

Şehit polis memuruna yönelik hakaret dolu paylaşım

23 Eylül’de, motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, karakoldan kaçtı. Firar eden Geçti, yakalanmaya çalışılırken polis memurlarına direndi ve çıkan arbedede Şeyda Yılmaz’ı vurarak öldürdü. 26 suç kaydı olan Geçti tutuklanırken, olayın ardından Uğur Bostan’ın sosyal medyada şehit polis Yılmaz hakkında hakaret içerikli ifadeler paylaştığı tespit edildi.

Eşinin şikayetiyle soruşturma başlatıldı

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz’ın şikayeti üzerine Uğur Bostan hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında, Bostan’ın çeşitli sosyal medya platformlarında, “Dünyadan bir pislik daha temizlendi” şeklinde ifadeler kullandığı belirlendi.

Çalışma arkadaşları Bostan’ın polis karşıtı olduğunu söyledi

Bostan’ın iş arkadaşları, onun polisleri sevmediğini ifade etti. Çalışma arkadaşı Yeter Çelebi, Bostan’ın WhatsApp’ta Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafının altına hakaret içerikli bir not yazdığını gördüğünü ve ekran görüntüsü aldığını belirtti. Başka bir çalışan Efe Anday ise, Bostan’ın “polisi sevmediğini ve sevmek zorunda olmadığını” söylediğini dile getirdi.

Bostan suçlamaları reddetti

İfadesinde Bostan, WhatsApp ve Instagram hesaplarında hakaret içerikli paylaşımlar yapmadığını öne sürerek suçlamaları reddetti. Bostan, şehit polis memuru Yılmaz hakkında kendisine isnat edilen yorumları kabul etmediğini belirtti.

Savcılık, hapis cezası talep etti

Savcılık, Uğur Bostan hakkında “suçu ve suçluyu övmek” ve “kişinin hatırasına hakaret” suçlarından toplamda 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti. Şüphelinin yargı süreci devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa