Hayati Yazıcı'dan yeni anayasa çalışmasıyla ilgili açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni sivil anayasa çalışmalarına dair bilgi verdi. Yeni anayasanın hazırlanmasında uzlaşıya dikkat çekti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 14:35
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 15:07
Hayati Yazıcı'dan yeni anayasa çalışmasıyla ilgili açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, yeni sivil anayasa yapmanın partilerinin temel hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Yazıcı, geniş katılım ve uzlaşmaya dayalı bir anayasanın önemine dikkat çekerek, bu sürecin demokratik ve sivil bir yöntemle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Anayasanın üç temel ilkesi

Hayati Yazıcı, yeni anayasanın "yüksek standartlı demokrasi, güvenceli özgürlükler ve hukukun üstünlüğü" üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kodların, sivil ve özgürlükçü bir anayasa oluşturma hedefinde vazgeçilmez unsurlar olduğunu dile getiren Yazıcı, anayasa yapım sürecinin de en az içeriği kadar demokratik olmasının şart olduğunu söyledi.

Demokratik ve sivil anayasa vurgusu

Anayasanın sivil ve özgürlükçü olarak nitelendirilebilmesi için hazırlanma yönteminin de demokratik ve sivil olması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, sürecin katılımcı bir yapıda ilerlemesi gerektiğini belirtti. Tüm toplumsal kesimlerin katılımını sağlayacak bir uzlaşma zemini aradıklarını söyleyen Yazıcı, bu sürecin Türkiye’nin demokratik standartlarını yükselteceğini savundu.

Uzlaşma ile yeni anayasa

Yeni anayasanın hazırlanması noktasında geniş katılımın ve uzlaşının önemine bir kez daha vurgu yapan Yazıcı, anayasa çalışmalarının parti için stratejik bir öncelik olduğunu ve bu hedefin gerçekleşmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa