Alkol servislerinde yeni kural

Alkollü içki servisi yapan işletmelerin bardak ve diğer materyallerine yönelik yeni kurallar getirildi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 15:08
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 15:32
Alkol servislerinde yeni kural
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Açık alkollü içki satış belgesine sahip iş yerlerinde servis koşullarında değişikliğe gidildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ ise  açık alkollü içki satış belgesine sahip iş yerlerinde kullanılan servis materyallerine ilişkin yeni sınırlamalar getiriyor.

Yeni düzenleme ise  alkollü içki satış izni bulunan restoran, bar gibi işletmelerde kullanılan servis amaçlı materyallerin, sadece alkollü içki servisi ve tüketimi için kullanılmasını öngörüyor. 

Üzerinde alkollü içki markası, amblemi veya logosu bulunan bardak, sürahi, tepsi ve benzeri ürünler, başka bir amaçla kullanılamayacak.

Alkollü içki markalarına ait logoların kullanımı

Yeni uygulamaya göre,  piyasaya arz ambalajı bozulan alkollü içkilerin servisi sırasında kullanılan bardak, kadeh, sürahi, musluk düzenekleri, tepsiler ve buz kovaları gibi materyallerde yalnızca piyasaya arzına izin verilmiş alkollü içkilerin orijinal marka, amblem veya logoları kullanılabilecek. Ancak, bu logolar dışında alkollü içkilere ilişkin herhangi bir açıklama veya ifade yer alamayacak.

Servis dışı kullanım yasak

Servis amaçlı kullanılan bardak, sürahi, tepsi gibi materyallerin alkollü içki servisi ve tüketimi dışında kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Bu düzenleme, içki tüketim noktalarında alkollü içkilerin tanıtımına yönelik yapılan uygulamalara kısıtlama getirerek, tüketiciyi daha koruyucu bir yaklaşım sunmayı hedefliyor.

İdari para cezası uygulaması

Belirlenen sınırlamalara uymayan iş yerleri idari para cezası ile karşı karşıya kalacak. Özellikle, teşvik edici içerik taşıyan ya da reklam niteliği taşıyan materyallerin kullanımı cezai yaptırımlara tabi olacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa