ETİMGEM'de eğitim başlıyor! Kursun açılışı yapıldı

Etimesgut Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitim alması için hayata geçirilen ETİMGEM kurs merkezinin açılış töreni yapıldı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 16:03
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 16:50
ETİMGEM'de eğitim başlıyor! Kursun açılışı yapıldı
Ecem Çetin Muhabir

2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. 3 aylık yaz tatilini geride bırakan 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencilerini maratonlu bir yıl bekliyor. 

Milyonlarca öğrenci, hayalindeki liseyi ve üniversiteyi kazanabilmek için ter dökecek ve sınava hazırlanacak.

Etimesgut Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla harekete geçti. 

Belediye, ETİMGEM'i (Etimesgut Belediyesi Gençlik Merkezi) hayata geçirdi. Bu merkezlerde ücretsiz olarak LGS 7. ve 8. Sınıf ile YKS 12. sınıf ve mezun kursları eğitimler verilecek. 

Alanında uzman eğitimler tarafından öğrencilere eğitimlerin verileceği kursun açılışı gerçekleştirildi. 

Kurs açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, velilere ve öğrencilere seslenerek kendileri için çok gurur duydukları bir gün olduğunu ifade etti. 

Yaklaşık 1,5 aydır bu tesisi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Keyvan, "Planlamamızın asıl amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza nasıl bir katkıda bulunabileceğimizdi." dedi. 

Ebru Keyvan, şunları söyledi;

 

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun “Eğitimde tasarruf olmaz!” diye bir ilkesi olduğunu ifade eden Keyvan, bu ilkeyi göze alarak çocuklara layık oldukları eğitimi ve eğitim alanını sağlamak için bütün çabalarını ortaya koyduklarını söyledi. 

Eğitim tamamen ücretsiz olacağını ifade eden Ebru Keyvan, bu tesiste hem eğitim hem de psikolojik hizmet verileceğini,  ölçme değerlendirme sınavı yapacaklarını ifade etti. 

"YKS ve LGS gruplarında toplamda 500 öğrenciye eğitim veriyoruz"

Etimesgut Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, şu ifadeleri kullandı; 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa