Lübnan'daki Türkler için yeni açıklama: Hava yoluyla da tahliye olacak

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'ı terk etmek isteyen Türk vatandaşlarının hava yoluyla tahliyesi için de hazırlıklara başlandığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 16:05
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 16:28
Lübnan'daki Türkler için yeni açıklama: Hava yoluyla da tahliye olacak
AA
Kaynak AA

İsrail'in saldırıları sonucu endişeye kapılan Lübnan'daki Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesine bugün başlandı. Söz konusu vatandaşların Mersin'e getirileceği bildirildi. Bunun üzerine hava yolu ile tahliye için de hazırlıklara başlandığı öğrenildi. Konuya dair açıklama Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinden geldi.

Uçak seferleri için hazırlık yapıldığı bildirildi

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada Lübnan'ı terk etmek ve yurda dönmek isteyen Türk vatandaşlarının deniz yolu ile tahliye edilmeye başlandığı dile getirildi.

Açıklamada, hava yolu ile Türkiye'ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarının da bulunduğuna işaret edildi. Bu kapsamda Beyrut-Çukurova Havalimanı ve/veya Beyrut-İstanbul Havalimanı güzergahlarında kısıtlı sayıda ve ücret karşılığı olmak üzere uçak seferlerinin gerçekleştirilmesi yönünde hazırlıklar için düğmeye basıldığı aktarıldı.

Ön kayıt başvuruları için çağrı yapıldı

Türkiye'ye uçak seferleri ile gelmek isteyen Türk vatandaşlarının, Konsolosluk Çağrı Merkezi vasıtasıyla ön kayıt başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

Tüm gün görev başında olan çağrı merkezinin numarası "+90 312 292 29 29" olarak paylaşıldı. Uçak seferlerinin güzergahları ve tarihleri gibi ayrıntıların, ön kayıt başvurularını yapan Türk vatandaşlarına daha sonra aktarılacağı bildirildi.

Ön kayıt başvurularının yapılmasının ardından yeterli başvuru gelmesi halinde güzergah, tarih ve sefer sayısı gibi ayrıntılar belirlenecek.

Lübnan'ı terk etmek isteyen Türk vatandaşlarının yurda dönüşlerini kolay bir şekilde halletmek için tarifesiz uçak seferleri gerçekleştirilecek ve böylece tahliye konusunda bir seçenek daha sunulmuş olacak.

Bunun yanı sıra deniz yolunu tercih edenler için gerekli hallerde yeni gemiler de yollanacak. Bugün Lübnan'ı terk etmek isteyen yaklaşık 1.900 Türk vatandaşı, iki gemi ile yurda doğru yola çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa