Teknik adam Jürgen Klopp'a yeni görev

Premier Lig şampiyonu yaptığı Liverpool'dan 9 yıllık macera sonrası ayrılan Jürgen Klopp'un yeni görevi belli oldu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 16:49
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 17:09
Teknik adam Jürgen Klopp'a yeni görev
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Teknik direktörlük kariyerine 2001'de başlayan 57 yaşındaki Alman teknik adam  Mainz ve Borussia Dortmund takımlarında  görev yaptı. Klopp, Borussia Dortmund ile 2 kez lig şampiyonluğu da elde etti.

Adından söz ettiren Alman çalıştırıcı 2015 yılında İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool ile anlaşma sağladı ve rüya kariyerine de adım atmış oldu.

2015-2024 yıllarında görev yaptığı Liverpool'a yıllar sonra şampiyonluk yaşatan Jürgen Klopp'un kariyeri sayısız başarılarla dolu.

Klopp kariyerinde, 2 kez İngiltere Lig Kupası, birer defa da UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig, İngiltere Federasyon Kupası, Community Shield, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşadı.

Ancak  deneyimli teknik adam 9 yıllık maceraya geçtiğimiz sezon sonu nokta koydu.  Bir süredir sessizliğini koruyan Jürgen Klopp'un yeni görevi belli oldu.

 57 yaşındaki Jürgen Klopp, Red Bull'un global futbol direktörlüğüne getirildi.  Alman futbol adamının, Red Bull'un sahibi olduğu RB Leipzig , Red Bull Salzburg , New York Red Bulls  ve Red Bull Bragantino takımlarında transfer stratejisi ve sportif direktörlük ile antrenörlük gelişimi konularında danışmanlık yapacağı açıklandı.

Yeni görevine 1 Ocak 2025 tarihinde başlayacak Klopp, böylelikle 25 yıl saha kenarındaki görevine de şimdilik sonlandırdı. 

Klopp'un  sözleşmesine Almanya Milli Takımı'ndan teklif gelmesi halinde görevi bırakacağına dair madde koydurduğu da belirtildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa