Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran oldu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı, Muhsin Şentürk’ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olması nedeniyle boştu, Mustafa Kurtaran seçildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 16:49
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 16:58
Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran oldu
AA
Kaynak AA

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına Mustafa Kurtaran seçildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına, aynı dairede üye olarak görev yapan Mustafa Kurtaran seçildi. Başkanlık, önceki başkan Muhsin Şentürk'ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması sonrası boşalmıştı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu iki aday arasında seçim yaptı

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri Mustafa Kurtaran ve Hakan Yüksel yarıştı. Seçim süreci 47 tur sürdü ve Kurtaran 177 üyenin oyunu alarak başkanlığa getirildi.

Terör davalarına bakan dairede yeni dönem

Kurtaran, terör davalarına bakan Yargıtay 3. Ceza Dairesinin yeni başkanı oldu. Bu daire, Türkiye'nin terörle mücadele çabalarının yargı ayağında önemli bir rol oynuyor.

Mustafa Kurtaran’ın öz geçmişi

1966 doğumlu olan Mustafa Kurtaran, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Mesleğe Bingöl'de hakim adayı olarak başlayan Kurtaran, İzmir ve çeşitli ilçelerde hakim olarak görev aldı. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başkanlık yaptı.

Yargıtay’da deneyimli bir isim

Kurtaran, 2014 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi ve çeşitli görevlerde bulundu. Yargı sisteminde uzun yıllardır deneyim sahibi olan Kurtaran, terörle mücadelede önemli davalara bakacak.

Aile hayatı ve özel yaşamı

Evli ve üç çocuk babası olan Kurtaran, yargı camiasında hukuki bilgi birikimi ve tecrübesiyle biliniyor. Yeni görevinde terörle mücadele davalarının titizlikle yürütülmesi bekleniyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk kimdir?

Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, uzun yıllardır yargı mensubu olarak görev yapıyor. Kariyerine hakimlik ve savcılık görevlerinde başlayan Şentürk, terör ve organize suçlar alanında deneyim kazanarak çeşitli yüksek yargı pozisyonlarında yer aldı. Şentürk, hukuk alanındaki katkılarıyla tanınan bir isim olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa