Kedi Faruk'u camdan iten gözetmen için istenen ceza!

Terakki Vakfı Okulları’ndaki sınavda gözetmenlik yaparken okulun maskotu kedi Faruk’u aşağı iten Ferhat Ataman için 3 yıl hapis isteniyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 17:01
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 17:10
Kedi Faruk'u camdan iten gözetmen için istenen ceza!
DHA
Kaynak DHA

IELTS sınav gözetmeni, okulun maskot kedisini camdan ittiği iddiasıyla yargılanıyor

İstanbul Levent’teki Terakki Vakfı Okulları'nda IELTS sınavında gözetmenlik yapan Ferhat Ataman’ın, okulun maskot kedisi Faruk’u camdan ittiği iddiasıyla yargılandığı davada savcılık mütalaasını açıkladı. Savcı, Ataman’ın 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Duruşma 23 Ekim'e ertelendi.

Kedinin düşme sesi sınav salonunda duyuldu

Sınav sırasında gözetmen olan Ataman’ın kediyi 5. kattan ittiği iddiasıyla İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanık olarak ifade veren öğrenci M.Ç., kedinin düşme ve bağırma sesini duyduğunu belirtti. Tanık, kediyi gözetmen Ataman’ın camdan iterken gördüğünü iddia etti.

Tanık: “Kedinin camdan itildiğini gördüm”

Tanık öğrenci M.Ç., ifadesinde, "Sınavda camlar açıktı ve kedinin cam kenarına yürüdüğünü fark ettim. Gözetmen Ataman’ın kediyi cama doğru ittiğini gördüm ve ardından kedinin düşme sesini duyduk” dedi. Sınıfta kedinin manevra yapabileceği bir alan olmadığını da sözlerine ekledi.

Sanık Ataman suçlamaları reddetti

Sanık Ferhat Ataman ise tanık beyanlarını reddederek, "Kediyi kesinlikle itmedim, cam kenarına bıraktım. Tanık o sırada sınava sırtı dönük haldeydi, olayı görmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Savcılık mütalaasında 3 yıla kadar hapis talep etti

Savcı, Ataman'ın "Hayvanlara işkence yapmak veya acımasız muamelede bulunmak" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsini talep etti. Sanık, suçlamalarla ilgili olarak hiçbir canlıya zarar vermediğini iddia etti.

Ataman: “Psikolojik baskı ve tehditlerle karşı karşıyayım”

Savcının mütalaasının ardından savunma yapan Ataman, “Yedi aydır tehdit ediliyorum, sosyal hayatım tamamen sona erdi. Asla kediyi itmedim” dedi. Ayrıca, ailesine yönelik tehditler aldığını ve yaşadığı psikolojik baskıyı dile getirdi.

Avukatlar ek süre talep etti

Sanık ve müşteki avukatları, savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Mahkeme, tarafların mütalaaya karşı savunma hazırlaması için duruşmayı 23 Ekim’e erteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa