İsrail, Gazze'de hasta çocukların tahliyesine engel oluyor!

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde insanlık dışı bir hareket ile hasta çocukların tahliyesine engel olduğu bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 17:10
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 17:46
İsrail, Gazze'de hasta çocukların tahliyesine engel oluyor!
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze'deki zulmü bir türlü bitmiyor. Yaşlıların, kadınların ve çocukların ölümüne neden olan İsrail, insanlık dışı hareketlerine bir yenisini daha ekledi. Gazze'nin kuzeyinde hasta ve yaralıların tahliyesine İsrail tarafından engel olunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama ise Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilisi Mahir Şamiye'den geldi.

Şamiye, İsrail ordusunun devam eden kara harekâtının Gazze'nin kuzeyinde büyük zorluklara neden olduğunu ve hastaların tahliye süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtti. 

İsrail'in yaptığı tahliye çağrılarına rağmen özellikle hastaların taşınmasının gözaltılar ve aramalar ile geciktirildiğini ifade eden Şamiye, Gazze'nin kuzeyinde güvenlik durumunun daha da kötüleştiğini belirterek endişelerini dile getirdi. 

"İsrail mutabakatları ihlâl ediyor"

Şamiye, Kemal Advan Hastanesi'nden hasta çocukların tahliyesi hususuna yönelik mutabakatların İsrail tarafından ihlâl edildiğini kaydetti. Bir sağlık çalışanının gözaltına alındığını ifade eden Şamiye, hasta ve yaralıların tahliyesinin aramalar ile engellendiğini belirtti. 

"Ambulansları durdurup uzun süre arıyorlar"

Şamiye, uluslararası örgütlerin İsrail ordusuyla koordinasyon içinde 5 Filistinli çocuğu tahliye etmeye çalıştığını ancak ambulansların İsrail askerleri tarafından durdurulup uzun süre arandığını vurguladı.

Ağır durumda olan hastaların tahliyesinin zorluğuna dikkat çeken Şamiye, Kemal Advan Hastanesi'nde 44 hastanın bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin yoğun bakımda olduğunu aktardı. Şamiye, Endonezya Hastanesi'nde ise yaklaşık 30 hastanın bulunduğunu ve bu kişilerin tahliye edilmesinin oldukça zor olduğunu paylaştı.

"Tıbbi malzeme, ilaç ve personel sıkıntısı var"

Son 24 saat içinde Gazze'nin kuzeyinde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısının artış gösterdiğini dile getiren Şamiye, Kemal Advan Hastanesi'ne bu süreçte birçok cenazenin ve 177 yaralının getirildiğini ve hastanede tıbbi malzeme, ilaç ve personel eksikliği yaşandığını açıkladı.

İsrail ordusunun düzenlediği peş peşe saldırılar nedeniyle sağlık ve sivil savunma ekiplerinin yaralılara ulaşmakta güçlük çektiğini belirten Şamiye, Gazze'nin kuzeyinde hala çok zor şartlar altında yaşayan yüz binlerce Filistinli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa