Biden ile Netanyahu arasında İran görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında İran'ın saldırısına karşı istişare görüşmesi gerçekleştirilecek.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 17:13
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 17:44
Biden ile Netanyahu arasında İran görüşmesi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Terör devleti İsrail ordusu 1 yıldır Gazze'de soykırıma neden oluyor.

İsrail ve Netanyahu destekçileri ise katliama göz yummaya devam ediyor.

Krizin her geçen gün derinleştiği bölgede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yönetiminde yürütülen  askeri operasyonlar can kayıplarını artırıyor.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 45 kişinin hayatını kaybetmesiyle 42 bin 10'a yükselirken yaralı sayısı ise 97 bin 720'ye çıktı.

Abluka altında bulunan Filistin halkı, açlık, hastalık ve sürekli saldırıların ortasında yaşam mücadelesi veriyor.

Siyonist İsrail ve bebek katili Binyamin Netanyahu, Filistin'in ardından gözünü bu kez de Lübnan'a dikti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenleyen İsrail, Hizbullah'ın olduğunu iddia ettiği Beyrut'un güneyini bomba yağmuruna tuttu.

İki ülkeye de saldıran İsrail bölgede kaos çıkarma hedefine adım adım ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde İran'a saldıran İsrail, misliyle İran'dan yanıt aldı. İran hükümeti savaş istemediklerini karşılık verdiklerini ifade etti. 

Bu gelişmeler sonrası İsrail'den yeni bir hamle bekleniyor ancak öncesinde ise askeri destekçisi ABD ile görüşme yapılacağı açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a karşılık verilip verilmeyeceğine dair istişare yapmak üzere telefonda görüşecek. 

Biden ve Netanyahu'nun telefon görüşmesinde Gazze'de Hamas ve Lübnan'da Hizbullah ile yaşanan çatışmaları da değerlendirelecek. Görüşmenin, Türkiye saati ile 20.00 de yapılması planlanıyor. 

İki isim böylelikle ağustos ayından beri ilk kez görüşmüş olacak. Biden geçen ayın sonlarında, Orta Doğu'da bir savaşı önlemek için Netanyahu ile görüşeceğini söylemişti.  Diğer yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Washington'a yapacağı ziyaret ise iptal edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa