Güvenlik toplantısından "önemli" kararlar çıktı

İsrail basını, dün gece Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde yapılan güvenlik toplantısında, İran'a saldırıya ilişkin önemli kararlar alındığını yazdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 18:31
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 18:37
Güvenlik toplantısından ''önemli'' kararlar çıktı
AA
Kaynak AA

İsrail yönetiminin, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısına karşılık olarak yapacağı olası misillemeye dair "önemli kararlar" aldığı iddia edildi. The Times of Israel gazetesine konuşan isimsiz bir İsrailli yetkili, dün gece Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında bu konuyla ilgili stratejik adımların tartışıldığını belirtti.

Söz konusu toplantıya Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra üst düzey bakanlar ve askeri yetkililer katıldı. Toplantı, İsrail devlet televizyonu KAN tarafından "İran meselesi hakkında belirleyici bir tartışma" olarak nitelendirildi. KAN'ın 5 Ekim'deki haberinde de Netanyahu hükümetinin "İran'a güçlü ve büyük bir saldırı başlatma kararı aldığı" iddia edilmişti.

"Sadece askeri tesisler hedef alınacak"

İsrailli yetkili, yapılan güvenlik toplantısında, Tel Aviv yönetiminin öncelikli olarak İran'ın askeri tesislerine yönelik bir saldırıya odaklandığını belirtti. Ancak alınan kararların zamanla değişebileceğine dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere, İran 1 Ekim'de İsrail'e bir füze saldırısı düzenlemiş ve Tel Aviv yönetimi bu saldırıya yanıt vereceğini açıklamıştı. Son gelişmeler ışığında İsrail'in olası misilleme planları hakkında gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa