Belgelendi! Köfteci Yusuf ürünlerinde domuz eti tespit edilmiş

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu, Köfteci Yusuf’a ait numunelerde domuz eti bulunduğuna yönelik tespit ortaya çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 18:45
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 20:13
Belgelendi! Köfteci Yusuf ürünlerinde domuz eti tespit edilmiş
EK
Esra Koçak Editör

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesiyle gündeme gelirken, Düzce'deki bir yemek firmasında domuz eti bulunduğunu açıkladı. Bununla birlikte, bazı ünlü börekçilerin ürünlerinde kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı da ortaya çıktı. Son olarak, sosyal medyada ünlü bir köfte zinciri olan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde de domuz eti bulunduğu iddiası büyük yankı uyandırdı.

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde, Köfteci Yusuf isimli köfte zincirinin iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. Ancak bu firmanın adı, resmi olarak açıklanmadı. İddiaya göre, Köfteci Yusuf, bu bilginin kamuoyuna açıklanmaması için bakanlıktan önce harekete geçerek konuyu mahkemeye taşıdı ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak konuya ilişkin herhangi bir mahkeme kararı henüz ortaya çıkmış değil.

Firma sessizliğini koruyor

Gazete Pencere'den Leyla Aydoğan'ın ulaştığı bilgilere göre, Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu, iddialara ilişkin bilgi sahibi olmadığını belirterek herhangi bir açıklama yapamayacağını ifade etti. Ne firma ne de Tarım ve Orman Bakanlığı, şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Denetim sonuçları: Domuz eti tespiti

T24’ün ulaştığı belgelere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde sonuçlanan iki ayrı analiz raporunda, firmanın dana eti döneri ve pişmiş köfte ürünlerinden alınan numunelerde domuz etine rastlandığı belirtildi. Raporda, incelenen ürünlerde tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan etine rastlanmadığı da vurgulandı.

Denetimler kapsamında, pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden ise 400 gram numune alınarak analiz yapıldı. Her iki üründe de domuz eti bulunması, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açarken, firmanın iddialara karşı nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa