İsrail Başbakanı Netanyahu Biden ile telefonla görüştü

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'a yönelik olası bir saldırı hazırlığının gölgesinde ABD Başkanı Joe Biden ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 19:14
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 19:53
İsrail Başbakanı Netanyahu Biden ile telefonla görüştü
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İsrail Başbakanlık Ofisi, görüşmenin ardından X platformunda Netanyahu'nun ekibiyle birlikte Biden ile telefon görüşmesi yaptığını gösteren bir fotoğraf paylaştı. 

Görüşmenin içeriği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, İsrail basını görüşmenin yaklaşık 50 dakika sürdüğünü bildirdi.

İsrail'in önde gelen haber sitelerinden Walla, bu telefon görüşmesinin ana gündeminin İsrail'in, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına nasıl bir yanıt vereceği olduğunu yazdı.

Netanyahu ve Biden'ın aynı zamanda İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'daki askeri operasyonlarını ele aldığı da belirtiliyor.

Biden ile Netanyahu arasında soğuk rüzgarların estiği yorumlarının yapıldığı bir döneme rastlayan görüşmeye dair spekülasyonlar sürüyor.

Görüşmenin yaklaşık iki aylık bir aradan sonra gerçekleştiğine işaret ediliyor. 

İsrailli yetkililer, Tel Aviv'in İran’a yönelik misillemesinin "önemli" olması yönündeki beklentilerini Walla'ya aktarmışlardı. Bu kapsamda İran'daki askeri hedeflere yönelik hava saldırıları olabileceğini dile getiren yetkililer, bunun yanı sıra bir dizi üst düzey suikast operasyonunun da gerçekleşebileceği ihtimalini paylaşmışlardı.

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD'ye gerçekleştireceği bir günlük ziyaret, Netanyahu'nun Biden ile doğrudan bir görüşme yapmadan önce gerçekleşmesini istememesi üzerine bilinmeyen bir tarihe ertelenmişti. Görüşme sonrası, Gallant'ın ziyareti için yeni bir tarih belirlenmesi bekleniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa