Eşini öldürmeden, 'İple insan ne kadar sürede boğulur?' diye aratmış

Bursa'da, eşi Seher Kındaç'ı iple boğarak öldüren Turgay Kındaç'ın, Google'da 'İple insan boğmak ne kadar sürer?' diye araştırma yaptığı ortaya çıktı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 20:17
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 23:11
Eşini öldürmeden, 'İple insan ne kadar sürede boğulur?' diye aratmış
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Bursa'da yaşanan vahşi cinayetle ilgili tüyler ürpertici bir detay gün yüzüne çıktı. 29 Ocak tarihinde Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi'nde yaşanan olayda, boşanma aşamasındaki Turgay Kındaç (47), eşi Seher Kındaç'ı (42) acımasızca öldürdü. 

Yapılan incelemelerde, Kındaç'ın cinayetten önce internet üzerinden “İple insan boğmak ne kadar sürede olur?” şeklinde arama yaptığı tespit edildi. Cinayetin ardından, Kındaç'ın eşinin kız kardeşine gönderdiği mesaj ise dehşeti gözler önüne serdi. Mesajda, "Seher'i öldürdüm, eve polis ve ambulans gönderin, şaka yapmıyorum" yazdığı öğrenildi.

Önce merdaneyle kafasına vurdu sonra boğdu

Evin oğlu Hüseyin Kındaç, annesinin öldüğüne dair haber aldıktan sonra eve koştu. Mutfakta kanlar içinde bulduğu annesinin yaşamını yitirdiğini gören Hüseyin, hemen polisi aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki çocuk annesi Seher Kındaç’ın başına sert bir cisimle vurulduktan sonra boğularak öldürüldüğünü belirledi. Cinayet Büro ekipleri, kaçan koca Turgay Kındaç'ı bir gün sonra yakalayıp gözaltına aldı.

Kıskançlık bahanesine sığındı

Turgay Kındaç, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf etti ve cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi. Kındaç, eşinin iş arkadaşlarından M. isimli bir kişiyle sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf sonrası kıskançlık krizine girdiğini ve bu nedenle sürekli tartıştıklarını anlattı. Olay günü de çıkan tartışma sonrasında eşinin başına merdane ile vurduğunu, ardından boğarak öldürdüğünü söyledi. Kındaç, tam olarak neyle boğduğunu hatırlamadığını iddia etti.

Cinayetten sonra kaçan Turgay Kındaç’ın, Seher Kındaç’ın banka kartından para çektiği ve cep telefonunu sattığı da soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Bu nedenle Kındaç'a ayrıca “Nitelikli yağma” ve “Başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanarak haksız kazanç sağlama” suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Utanmadan oğullarından özür diledi

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Turgay Kındaç, savunmasında eşini çok sevdiğini ve olayın kıskançlık nedeniyle meydana geldiğini dile getirdi. Kındaç, "Eşimi çok sevdiğim için onun sevgisini kazanmak adına olay günü fare zehri yedim ve çamaşır suyu içtim. Ama tartışma sırasında Seher bana ağır sözler sarf edince, elimde bulunan bezle boğdum" dedi. Sanık, duruşma salonundaki oğullarından da özür diledi.

Karısını daha önce demir sopayla da dövmüş

Sanığın oğulları da duruşmada verdikleri ifadelerde, babalarının daha önce de annelerine şiddet uyguladığını anlattı. Hüseyin Kındaç, babasının zamanında annesini demir sopayla dövdüğünü ve bunu annesinden sonradan öğrendiğini belirtti. Diğer oğlu Hürcan Kındaç ise annesinin sürekli babasının borçlarını kapatmak zorunda kaldığını ve babasının annesinin kartlarını izinsiz kullanarak harcamalar yaptığını ifade etti.

Duruşma ertelendi

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa