ABD'de seçim günü saldırı planlayan bir kişi yakalandı

ABD Adalet Bakanlığı başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım'da saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişi yakalandığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 20:31
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 20:31
ABD'de seçim günü saldırı planlayan bir kişi yakalandı
AA
Kaynak AA

ABD Adalet Bakanlığı, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde bir terör saldırısı planladığı iddiasıyla Afganistan uyruklu Nasir Ahmed Tevhidi'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Oklahoma'da tutuklandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2021 yılından bu yana Oklahoma'da yaşayan 27 yaşındaki Tevhidi hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşıldı. İddianameye göre, DEAŞ sempatizanı olduğu belirtilen Tevhidi, son dönemde iki "AK-47" tüfeği ve çok sayıda mermi temin etti. Ayrıca, seçim günü olan 5 Kasım'da kalabalık bir noktaya saldırı planladığına dair yazışmaların FBI tarafından ele geçirildiği bildirildi.

İddianamede, Tevhidi'nin eşi ve çocukları için Afganistan'a tek yönlü bilet aldığı ve eşyalarını satışa çıkardığı gibi detaylara da yer verildi. Sorgusu sırasında Tevhidi'nin, seçim günü büyük bir saldırı yapma planını itiraf ettiği kaydedildi. Tevhidi'nin DEAŞ'a yardım ve yataklık suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı, seçim güvenliği konusunda FBI’ın alarm durumunda olduğunu ve bu tür olası tehditlere karşı yoğun bir şekilde çalıştığını vurguladı. Bakanlık, seçim öncesi ve seçim günü için güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a yönelik Pennsylvania'daki bir seçim mitinginde suikast girişimi yapılmış, bu olayın ardından seçim güvenliği konusundaki tartışmalar yoğunlaşmıştı. FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu ve olay yerinde etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa