İsrail Savunma Bakanı'ndan 'İran'a misilleme' açıklaması: 'Yanıtımız ölümcül olacak'

İsrail Savunma Bakanı Gallant İran'ın saldırısına verilecek misilleme planlarına ilişkin "Yanıtımız ölümcül, kesin ve şaşırtıcı olacak' dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 21:23
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 21:23
İsrail Savunma Bakanı'ndan 'İran'a misilleme' açıklaması: 'Yanıtımız ölümcül olacak'
EK
Esra Koçak Editör

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İstihbarat Birim 9900’e gerçekleştirdiği ziyarette, İran'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği balistik füze saldırısına karşı planlanan misilleme hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gallant, birimin Lübnan’daki son saldırılara hazırlık çalışmalarına dair bilgi aldı ve süren savaşın çeşitli cephelerinde beklenen saldırılara yönelik hazırlık seviyesine dikkat çekti.

 "Hedeflerimize tamamen odaklanmış durumdayız"

Gallant, İstihbarat Birim 9900'ün çalışmalarına dair, “Birimin ve genel olarak tüm oluşumun yaptıkları son derece etkileyici. Bu sayede Ortadoğu’yu net bir şekilde izliyoruz. İran, Lübnan, Suriye, Yemen, Irak ve diğer bölgeleri çok keskin bir şekilde gözlemliyoruz. Hedeflerimize tamamen odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Gallant'dan İran'a sert mesajlar

İran’ın kısa süre önce gerçekleştirdiği füze saldırılarına da değinen Gallant, bu saldırıların başarısız olduğunu vurgularken “İran’ın bize yönelik saldırıları hassas değildi, bu yüzden etkili olamadılar. Hava Kuvvetlerimiz zarar görmedi, tüm rotalarımız işlemeye devam ediyor. Ne bir uçağımız, ne bir askerimiz, ne de bir sivil zarar gördü” dedi.

Gallant, açıklamasını sert bir dille sonlandırarak, “Kim bize saldırırsa zarar görecek ve bunun bedelini ödeyecek. Saldırımız ölümcül, kesin ve en önemlisi şaşırtıcı olacak. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar, yalnızca sonuçları görecekler” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa