Katil İsrail'in düzenlediği saldırıda bir gazeteci yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'ya düzenlediği hava saldırısında `El-Aksa` televizyonu için çalışan bir kameraman yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 21:57
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 22:04
Katil İsrail'in düzenlediği saldırıda bir gazeteci yaşamını yitirdi
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya bölgesine düzenlediği hava saldırısında, El-Aksa televizyonu için çalışan bir kameraman hayatını kaybetti, bir muhabir ise yaralandı. Saldırıda, kameraman ve foto muhabiri Muhammed et-Tanani yaşamını yitirirken, muhabir Tamir Lebed yaralandı.

Yerel kaynaklara göre, İsrail askerleri saldırının ardından bölgeye ulaşmaya çalışan ambulansların, vurulan El-Aksa televizyon ekibine müdahale etmesine izin vermedi.

İsrail bir yılda 176 gazeteciyi öldürdü

Bu saldırıyla birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren gazetecilerin sayısının 176'ya yükseldiği kaydedildi.

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde kara harekâtını yeniden başlattı ve özellikle Cibaliya, Beyt Hanun ve Beyt Lahiye bölgelerini yoğun bombardıman altına aldı. Gazze Şeridi’nde yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki durumu daha da kritik bir hale getirirken, siviller ve basın mensupları da saldırıların hedefi olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa