Eylem Tok'un Türkiye'ye iade davası ertelendi

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok’un Türkiye'ye iadesine ilişkin dava ertelendi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 23:27
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 23:35
Eylem Tok'un Türkiye'ye iade davası ertelendi
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul’da 1 Mart’ta meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan trafik kazasıyla ilgili, kazaya karışan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok, Türkiye’ye iade davasında bir kez daha hakim karşısına çıktı. ABD’de görülen davada, Yargıç Donald J. Cabell’in Tok’un Türkiye’ye iadesi konusunda karar vermesi bekleniyor.

Duruşmada, Türkiye’den gelen Aci ailesinin avukatı Burak Erden, mahkemeye Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci ve eşi Şükriye Aci’nin mektuplarını sundu.

Anne Pervin Aci, mektubunda oğlunun trajik ölümünü anlatarak, “Saygıdeğer Yargıç, oğlum Oğuz Murat Aci, İstanbul’da ehliyetsiz bir gencin kontrolsüz araç kullanması sonucu hayatını kaybetti. Oğlum sevgi dolu, nazik ve sorumluluk sahibi bir insandı. Ancak 17 yaşında ehliyetsiz bir genç, babasının arabasını kullanarak oğlumun hayatını aldı” ifadelerini kullandı.

"Oğlumun ölümü önlenebilirdi"

Aci, oğlunun ölümüne neden olan kazanın tamamen önlenebilir olduğunu belirterek, “Bir eş, kocasız kaldı; küçük bir çocuk, babasını kaybetti ve ben de oğlumu kaybettim. Bu dikkatsiz eylem olmasaydı, bugün hayatta olabilirdi” dedi. Ayrıca suçluların ABD’ye kaçmasının adaletsizlik olduğunu vurgulayan anne Aci, “Adalet, sınırların arkasına saklanarak kaçılabilecek bir şey olmamalı” diyerek Eylem Tok’un iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet beklentisi

Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci ise mektubunda, yaşadığı acıyı ve adalet beklentisini dile getirdi. “Kocamı hak ettiği adaletten mahrum bırakmaya çalıştılar. Bugün burada, adaletsizliğe karşı çıkmak için size sesleniyorum” dedi. Ayrıca, oğlunun bir gün babasının nerede olduğunu sorduğunda ne cevap vereceğini bilemediğini ifade eden Aci, “Ona adaletin sağlanmadığını nasıl anlatabilirim?” diye sordu.

Mektubunun sonunda Şükriye Aci, mahkemeye olan güvenini ifade ederek, “Lütfen, bu dünyada biraz olsun huzur bulmamıza yardım edin” dedi.

Mahkeme, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi konusunda kararını ilerleyen günlerde açıklayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa