Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'da yatırımcılarla buluştu

Katar’da resmi temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcılarla önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 01:24
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 02:06
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'da yatırımcılarla buluştu
CS
Canan Salman Muhabir

İlk olarak başkent Doha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelen Şimşek, daha sonra Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşmelerde bulundu. Bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesi üzerine konuşuldu.

Bakan Şimşek, Katar’daki temasları kapsamında ayrıca Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Türkiye’ye Yatırım Yapın" programına katıldı.

Doha'daki bir otelde gerçekleşen etkinlikte, Şimşek, Türk ve Katarlı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik vizyonunu ve yatırım fırsatlarını aktardı.

Etkinlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani ve Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani de yer aldı.

Şimşek, konuşmasında Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırımları artırma stratejilerini vurgulayarak, ülkenin ekonomik reform sürecinde kaydettiği ilerlemeleri detaylandırdı.

Yeni ekonomi politikalarının hedeflerini ve Orta Vadeli Program'daki reformları anlatan Bakan, Katarlı iş insanlarına Türkiye’nin ekonomik fırsatlarını tanıttı. Türkiye’nin yatırım açısından stratejik avantajlarını ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini ele alarak, Katarlı yatırımcılara ülkenin uzun vadeli potansiyelini değerlendirme çağrısında bulundu.

Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik performansının güçlü olduğunu ve altyapısının son yıllarda önemli ölçüde geliştiğini belirterek, bu süreçte Katar’dan gelen yatırımcı ilgisinin arttığını ifade etti.

Şimşek, "Türkiye’ye yönelik yatırım ilgisinin geçen yıla oranla önemli ölçüde arttığını görmek, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Katar’daki temaslarını tamamlayan Bakan Şimşek, bir sonraki durağı olan Kuveyt’e geçerek burada da yatırımcılarla buluşacak. 

Kuveyt Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile görüşecek olan Şimşek, Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile de bir araya gelmeyi planlıyor. 

Kuveyt’teki temaslarının ardından Türkiye’ye dönmesi beklenen Bakan Şimşek, iki ülkedeki temaslarının, Türkiye’nin ekonomik reform sürecine ve doğrudan yabancı yatırım hedeflerine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa