Yola çıkan köpek kazaya neden oldu...

Samsun-Ankara karayolunda meydana gelen kazada yola çıkan köpeğe çarptıktan sonra dereye düşün otomobilin sürücüsü yaralandı...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 05:50
Yola çıkan köpek kazaya neden oldu...
EP
Esra Polat Editör

Samsun’un Atakum ilçesinde meydana gelen kazada, Ceyda Sinem S. (23) adlı sürücü, seyir halindeyken yola aniden çıkan bir köpeğe çarptıktan sonra kontrolünü kaybederek otomobiliyle dere yatağına düştü.

Kaza Detayları

Olay, saat 21.00 civarında Samsun – Ankara karayolunun Gürgendağ mevkiinde yaşandı. Ceyda Sinem S.’nin kullandığı 55 AOA 763 plakalı otomobil, köpeğe çarptıktan sonra yoldan çıkarak dere yatağına savruldu. Çevredekilerin durumu ihbar etmesi üzerine, jandarma, bölge trafik, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi.

Kurtarma ve Sağlık Durumu

İtfaiye ekipleri yaralı sürücüyü araçtan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Ceyda Sinem S.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza sırasında köpeğin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Davud Sana 1 gün önce Beş para etmez bir köpek için milyonluk araç pert oldu. İnsan kaybı olmaması güzel. Masum bir insanın canına paha biçilemez.
Sonraki Sayfa