Mersin Valisinden taciz iddiasıyla ilgili açıklama...

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı iddiasını yalanladı. İşte haberin detayları...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 06:10
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 06:10
Mersin Valisinden taciz iddiasıyla ilgili açıklama...
EP
Esra Polat Editör

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'deki Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşandığı iddia edilen cinsel saldırı olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pehlivan, sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Olayın Detayları: İhbar Üzerine Hızlı Müdahale

Pehlivan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurda giden güzergâhta iki kız öğrenciye bir araçtaki iki erkek tarafından rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulduğunu söyledi. Bu ihbarın ardından emniyet ekipleri ve yurtta görevli yetkililer hemen olay yerine intikal etti.

Sosyal Medya İddiaları Asılsız Çıktı

Öğrencilerle yapılan birebir görüşmeler sonucunda, sosyal medyada yer alan "cinsel saldırı" iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İddiaların aksine, öğrencilerden herhangi bir şikayet gelmedi ve olayın farklı şekillerde sosyal medya platformlarına yansıdığı belirtildi.

"Halkı Yanıltıcı Bilgi Yayanlara Yasal İşlem"

Vali Pehlivan, sosyal medyada yayılan cinsel saldırı iddialarının tamamen asılsız olduğunu ve bu tür yanıltıcı bilgiler yayan hesaplar hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bu konuda inceleme başlattığı bildirildi.

Öğrencilerin Huzur ve Güvenliği Önemli

Pehlivan, öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin huzur ve güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. Yurtlarda gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, öğrencileri ve halkı tedirgin edebilecek provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Açıklama sırasında Pehlivan’a Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz eşlik etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa