Çocuklara yönelik Meclis Komisyonu kararı Resmi Gazete yayımlandı

Çocukların korunmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 06:50
Çocuklara yönelik Meclis Komisyonu kararı Resmi Gazete yayımlandı
EP
Esra Polat Editör

Çocukların korunması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir Araştırma Komisyonu kurulmasına dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu komisyon, çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması için gerekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütecek.

Araştırma Konusu ve Amacı

Komisyonun kurulma amacı, çocukların her türlü fiziksel, zihinsel ve duygusal zarar görmelerini engelleyerek akıl, ruh ve beden sağlıklarının sağlıklı bir şekilde gelişimini güvence altına alacak önlemleri tespit etmek. Bu araştırma, Anayasa'nın 98'inci maddesi ve TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105'inci maddelerine dayanarak başlatıldı.

Komisyonun Yapısı ve Çalışma Süresi

22 üyeden oluşacak komisyonun, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden itibaren 3 ay boyunca çalışacağı belirtildi. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde komisyonun çalışmalarını Ankara dışına taşıyarak saha araştırmaları yapabileceği ifade edildi.

Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10-11 Ekim tarihlerinde Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştireceği resmi ziyaretler dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında bulunacağı süre boyunca Cumhurbaşkanlığına vekalet etmesi için Cevdet Yılmaz'ın görevlendirildiğine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 106'ncı maddesi gereğince alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan'a yapacağı ziyaretler, bölgesel ilişkileri güçlendirmek ve işbirliği alanlarını genişletmek amacıyla büyük önem taşıyor. Ziyaretler süresince Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten yürütecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa