İsrail Lübnan'a yine saldırdı...

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti. İşte bölgedeki son gelişmeler...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 08:10
İsrail Lübnan'a yine saldırdı...
AA
Kaynak AA

İsrail savaş uçaklarının Lübnan’ın güneyine düzenlediği iki ayrı hava saldırısında, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi ise yaralandı.

Sağlık Görevlileri Hedef Alındı

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, saldırılardan biri, Güney Lübnan'ın Sur ilçesine bağlı Derdeğıye beldesindeki sivil savunma merkezini hedef aldı. Bu saldırıda 5 sağlık görevlisi hayatını kaybetti.

İkinci Saldırı Verdaniye Kasabasına Düzenlendi

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail’in Verdaniye kasabasına gerçekleştirdiği diğer hava saldırısında ise 5 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Şiddetleniyor

İsrail, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile süren çatışmalar kapsamında Lübnan'ın güneyindeki kentler ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, çatışmaların başlangıcından bu yana ölenlerin sayısı 2.141'e ulaştı; bunların 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Karşılıklı Saldırılar

Hizbullah, İsrail ordusunun Beyrut’a 27 Eylül'de düzenlediği hava saldırılarında liderlerinden Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık vermeye devam ediyor. İsrail tarafında çoğunlukla askeri üsler hedef alınırken, büyük bir hasar rapor edilmedi.

Göç Dalgası Büyüyor

İsrail’in bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişi yerinden olurken, başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç devam ediyor. Ayrıca, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa