ABD'de Milton Kasırgası etkili olmaya başladı...

Milton Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Bradenton'da etkili olmaya başladı. Şiddetli yağış ve rüzgar etkisini hissettiriyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 08:40
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 08:40
ABD'de Milton Kasırgası etkili olmaya başladı...
AA
Kaynak AA

ABD'nin Florida eyaletinin batı kıyılarına yaklaşan Milton Kasırgası, bölgede büyük endişe yaratıyor. Federal ve yerel yetkililer, kasırganın tehlikelerine karşı bölge sakinlerini uyarmaya devam ediyor.

"Yüzyılın En Güçlü Kasırgası" Olabilir

Ulusal Hava Servisi (NWS), Milton Kasırgası'nın mevcut rotasında devam etmesi durumunda Tampa Körfezi'ni 100 yıldır etkileyen en güçlü kasırga olabileceğini belirtti. Kasırganın saatteki hızının 260 kilometreye kadar ulaşmasıyla kategori 5 seviyesine çıktığı bildirildi.

3-4,5 Metre Yüksekliğinde Sular ve Dev Okyanus Dalgaları Bekleniyor

Uzmanlar, kasırganın etkisiyle özellikle kıyı bölgelerinde 3 ila 4,5 metreye kadar yükselen su seviyeleri ve büyük okyanus dalgalarının görülmesinin muhtemel olduğunu açıkladı. Ayrıca, ani sel baskınları hem kıyı hem de iç bölgelerde büyük zararlara yol açabilir.

Florida'da Yakıt Krizi ve Tahliye Çağrısı

Washington Post'a göre, çok sayıda Florida sakini bölgeyi terk etmeye çalışırken, eyalet genelinde 1.400'den fazla benzin istasyonunda yakıt tükendiği rapor edildi. Florida Valisi Ron DeSantis, eyalet yönetiminin kasırganın etkileriyle mücadele etmek için "benzeri görülmemiş kaynaklar" ayırdığını ifade etti ve vatandaşları tahliye emirlerine uymaları konusunda uyardı.

Kasırganın Florida’ya Ulaşması Bekleniyor

The Weather Channel'ın tahminlerine göre, Milton Kasırgası'nın çarşamba gecesi geç saatlerde ya da perşembe sabahı Florida anakarasına ulaşması bekleniyor. Kasırganın özellikle Tampa, Sarasota ve Fort Myers gibi yoğun nüfuslu bölgeleri etkileyeceği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa