Lübnan'daki Türkler tahliye ediliyor! Gemiler yola çıktı

Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye eden TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri başkent Beyrut'tan ayrıldı ve Mersin'e doğru hareket etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 08:50
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 09:18
Lübnan'daki Türkler tahliye ediliyor! Gemiler yola çıktı
DHA
Kaynak DHA

İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle kendilerini güvende hissetmeyip endişelenen ve Lübnan'dan ayrılmak üzere Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğine başvuruda bulunan Türk vatandaşları tahliye ediliyor.

Söz konusu tahliye operasyonu, MSB (Milli Savunma Bakanlığı) ve Dışişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştiriliyor. Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere Lübnan'a gönderilen TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin, aynı zamanda buraya insani yardım taşıdığı de ifade ediliyor.

Alınan bilgiye göre; Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri, Beyrut Limanı'na insani yardımları indirdi. TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri, çoğunluğu Türk vatandaşı olduğu belirtilen sivilleri aldı ve Mersin'e doğru hareket etti. Yurda dönenler arasında bebeklerin, çocukların, engellilerin ve yaşlıların da bulunduğu görüldü.

Bakan Fidan'dan açıklama geldi

Konuya ilişkin açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından yapıldı. Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarını güvenle tahliye eden ve Lübnanlılara insani yardım taşıyan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin Beyrut'tan ayrıldığını ve Mersin'e doğru hareket ettiğini dile getirdi.

Fidan, İsrail'in Orta Doğu'da yaydığı savaşın insani krize neden olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin bölgedeki sivillere yardım etmeye ve yurt dışındaki Türk vatandaşlarının hem can hem de mal güvenliklerini sağlamak üzere gereken her şeyi yapmaya devam edeceğini belirtti.

Fırkateyn ve karakol gemileri eşlik ediyor

Lübnan'dan deniz yolu ile tahliye edilen Türk vatandaşlarının bindirildiği TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerine iki fırkateynin ve iki karakol gemisinin eşlik ettiği bildirildi. Türk vatandaşlarının sağlık kontrollerinin ise bu gemilerde görevli doktorlarca yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa