TÜİK işsizlik oranlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik ağustosta temmuz ayına göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine düştü.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 10:06
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 11:04
TÜİK işsizlik oranlarını açıkladı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye'de işçi ve iş veren asgari ücret görüşmelerini beklerken işsizlik ise her an kapıda.

Milyonlarca kişi enflasyon ve ekonomik şartlar nedeniyle özel sektörde sorun yaşıyor.

Gelir kaybı yaşayan şirketler işçi çıkarma yaparken üniversite mezunlarının da iş bulma konusunda zorlanıyor.


İş verenler bu sene asgari ücrete yüzde 25'in üstünde bir rakamın verilmesi istihdam da gerilemeye neden olacağını belirtilirken üniversite mezunlarının iş bulma ayı da 2 ay düşerek 4,5 aya indi.

Türkiye genelinde iş ve çalışma şartları ortayken Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik ağustosta bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine düştü.

İşsizlik, 2024 yılı ağustos ayında temmuz ayına  göre 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,4 olarak tahmin edildi.

İstihdam oranı da yüzde 49,7'e yükselirken bu oran da erkeklerde yüzde 67,1 iken kadınlarda yüzde 32,6 olarak gerçekleşti.

Genç işsizlik oranı yüzde 16,5 olarak kayıtlara geçerken potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı temmuz ayına göre artış göstererek yüzde 27,2 oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa