Milton Kasırgası Florida'yı vurdu! 2,6 milyon kişi elektriksiz kaldı

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletini vuran Milton Kasırgası sebebiyle 2,6 milyona yakın insanın elektriksiz kaldığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 10:14
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 10:44
Milton Kasırgası Florida'yı vurdu! 2,6 milyon kişi elektriksiz kaldı
AA
Kaynak AA

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletinde etkili olan Milton Kasırgası, Kategori 3 şiddetinde Siesta Key bölgesine ulaşarak büyük hasara neden oldu ve yaklaşık 2,6 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı.

Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan açıklamada, kasırganın karaya ulaştıktan birkaç saat sonra gücünü yavaş yavaş kaybederek Kategori 1 şiddetine düştüğü belirtildi. Bu süreçte geniş bir bölgeyi etkileyen kasırga, özellikle Tampa ve St. Petersburg'da ciddi tehlikeler doğurdu.

"Güvenli bölgelere sığının" uyarısı

Kasırga nedeniyle Tampa ve St. Petersburg sakinlerine yapılan uyarılarda, "son derece tehlikeli rüzgarların" etkisiyle söz konusu sakinlerin güvenli bölgelere sığınmaları gerektiği ifade edildi.

Şiddetli fırtına ve yoğun yağışlar, bölgede büyük çaplı elektrik kesintilerine yol açarken PowerOutage sitesine göre yaklaşık 2,6 milyon kişi elektriksiz kaldı. Ayrıca, St. Petersburg’da su şebekesi hasar görerek içme suyu hizmetinin geçici olarak durdurulmasına neden oldu.

Can kayıpları var

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden tarafından "son yüzyılın en kötü kasırgası" olarak nitelendirilen Milton Kasırgası'nın etkisiyle bölgede bir vinç yıkılırken birçok yapı da zarar gördü. St. Lucie bölgesinden gelen bilgilerde; Şerif Keith Pearson, kasırga sonucu can kayıplarının olduğunu belirtti ancak ayrıntı paylaşılmadı.

NWS (ABD Ulusal Hava Durumu Servisi); Milton Kasırgası'nın, Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida'ya yaklaşırken son 100 yılın en güçlü kasırgalarından biri olabileceği uyarısında bulunmuştu. Biden ise bunu bir "ölüm kalım meselesi" olarak değerlendirerek Florida sakinlerine bulundukları bölgeyi acilen tahliye etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Milton Kasırgası, Florida'yı kısa bir süre önce vuran ve 227 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Helene Kasırgası'nın ardından geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa