MSB'den Lübnan açıklaması: Sınırımıza gelen büyük bir grup yok!

MSB kaynakları, İsrail'in Lübnan'a saldırılarının ardından şu ana kadar Türkiye sınırına gelen büyük bir grubun bulunmadığını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 12:09
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 13:08
MSB'den Lübnan açıklaması: Sınırımıza gelen büyük bir grup yok!
AA
Kaynak AA

İsrail tarafından Lübnan'a düzenlenen saldırıların ardından sivillerin evlerini terk ettikleri ve güvenli bölgelere göç etmeye başladıkları görüldü. Bunun üzerine Türkiye'ye büyük bir göç dalgasının olup olmayacağı ise merak edilmeye başlandı. 

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynakları, İsrail tarafından Lübnan'a gerçekleştirilen saldırıların ardından söz konusu ülkedeki insani durumun kötüye gittiğini bildirdi. Bunun üzerine bazı Lübnan vatandaşlarının göç ettiklerini belirten kaynaklar, şu ana dek Türkiye sınırına gelen büyük bir grubun bulunmadığını dile getirdi.

Kaynaklar, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyonlar ile iki hedefe sahip olduğunu belirterek bu hedeflerden birincisini "terörün kaynağında yok edilmesi" ve ikincisini ise "Türkiye'ye yönelik muhtemel bir göç dalgasının yerinde önlenmesi" olarak açıkladı ve şunları söyledi:

Yeni bir tahliye planı var mı?

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynakları, bugün TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri vasıtasıyla yapılan tahliyenin haricinde yeni bir tahliyenin planlanıp planlanmadığına ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Planlamaya esas olan meselenin talep olduğunu kaydeden kaynaklar, bugün ilk tahliye operasyonunun düzenlendiğini ve Türk vatandaşlarının tahliye edildiğini belirtti. Kaynaklar, tahliye planlarının talep doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek gerek duyulması halinde yeni tahliye için planlamaların diğer bakanlıklar ve kamu kurumları ile koordinasyon halinde yapılacağını aktardı. 

"Tahliye için hem gemiler hem de uçaklar hazır"

Kaynaklar, Lübnan'daki Türk vatandaşları için düzenlenebilecek yeni tahliye operasyonları için hem gemilerin hem de uçakların hazır olduğunu söyledi. Dün yapılan açıklamada, Lübnan'ı terk etmek için hava yolunu tercih eden Türk vatandaşlarına konsolosluk çağrı merkezi ile iletişime geçmeleri yönünde çağrıda bulunulmuştu. Bu kapsamda yeterli başvuru gelmesi halinde tarifesiz uçak seferlerinin düzenleneceği bildirilmişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa