Çankaya'da Ankara'nın Başkent Oluşunun yıl dönümü kutlamaları!

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinliğe imza atacak. Etkinlikler, 2 gün sürecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 12:21
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 13:15
Çankaya'da Ankara'nın Başkent Oluşunun yıl dönümü kutlamaları!
Ecem Çetin Muhabir

13 Ekim'de Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. yıl dönümü kutlanacak. 

Milli Mücadele'nin karargahı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı Ankara, 13 Ekim 1923 tarihinde Başkent  ilan edildi.

İsmet İnönü "Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara'dır." şeklinde bir kanun teklifi hazırladı ve bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. Bir maddelik kanun teklifi kabul edilerek 13 Ekim 1923'de yürürlüğe girdi. Bunun ardından Ankara'da, Türk devletinin başkenti oldu.

Ankara'nın Başkent ilan edilmesine ilişkin kutlamalar gerçekleştirilecek. 

Çankaya Belediyesi, kutlamalar kapsamında yapacağı etkinlikleri duyurdu. 

İki gün boyunca sürecek kutlama programının ilk etkinliği, 12 Ekim’de açılacak olan "Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları" sergisi olacak. Sergi, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gökçe Günel, Erman Tamur ve Ahmet Yüksel tarafından hazırlanan bu sergi, 13 Ekim'e kadar sürecek ve her iki gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

12 Ekim akşamında, etkinlikler Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek "Arpanatolia" konseri ile devam edecek. Dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak grubun arp sanatçılığını Çağatay Akyol yapıyor. Grup, kaval, ney, sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem ile vurmalı çalgılarda Cemal Özkızıltaş'tan oluşuyor.  

Kutlamaların ikinci gününde, 13 Ekim'de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi, "Ankara Gazinosu" adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Faruk Güvenç’in yönetmenliğinde sahnelenecek olan müzikli kabare, Ankara’ya özgü gazino kültürünü ve bu kültürün toplumsal ve siyasal değişimlerle nasıl evrildiğini sahneye taşıyacak.

Hem konser hem de tiyatro oyununa katılım, 7 Ekim itibarıyla ilgili merkezlerden ücretsiz olarak temin edilebilecek biletlerle mümkün olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa