ASAL Araştırma genel seçim anketi yaptı! İşte birinci çıkan parti...

ASAL Araştırma tarafından yapılan genel seçim anketinde CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) birinci çıktı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 12:33
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 13:44
ASAL Araştırma genel seçim anketi yaptı! İşte birinci çıkan parti...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Türkiye'de erken seçim tartışmaları devam ediyor. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin iktidara yürüdüğünü belirterek 2025 yılının Kasım ayında erken seçim yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sık sık çağrıda bulunuyor. Bu tartışmalara son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni hükûmet sisteminde erken seçim diye bir kavramın bulunmadığını ifade ederek dört yıl boyunca seçim olmayacağını dile getiriyor.

ASAL Araştırma tarafından 22-29 Eylül'de 26 şehirde bir anket yapıldı. Bu ankete katılanlara "pazar günü genel seçim olması halinde hangi partiye oy verecekleri" soruldu. 

İlk iki sırada CHP ve AK Parti var

Tıpkı seçimlerdeki gibi anketlerde de CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) ile AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) arasında bir kapışma görüldü. CHP'nin (Cumhuriyet Halk Partisi), AK Parti'ye (Adalet ve Kalkınma Partisi) yüzde 2.4'lük bir fark attığı görüldü. Ankete göre, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) yüzde 33,1 ve AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) yüzde 30,7 oy oranına sahip oldu.

MHP ve DEM Parti takip etti

Öte yandan, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) ve DEM Parti'nin (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) oy oranları ise birbirine yakın. Ankete göre, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) yüzde 9,6 ve DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) yüzde 9,3 oy oranı elde etti. Söz konusu partileri YRP (Yeniden Refah Partisi) yüzde 4,4 ile takip etti.

Daha sonra sırasıyla yüzde 3,9 ile İYİ Parti, yüzde 3,5 ile Zafer Partisi ve yüzde 1,5 ile TİP (Türkiye İşçi Partisi) yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa