Kurtulmuş'tan yeni Anayasa ve değişiklik açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa çalışmaları üzerinden konuştu. Kurtulmuş, darbeci ruhun anayasada hala gizli olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 13:24
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 13:44
Kurtulmuş'tan yeni Anayasa ve değişiklik açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

AK Parti'de yeni Anayasa Çalıştay'ı başlarken dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni sivil anayasa çalışmalarına dair bilgi verdi. 

Hayati Yazıcı, yeni anayasanın "yüksek standartlı demokrasi, güvenceli özgürlükler ve hukukun üstünlüğü" üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kodların, sivil ve özgürlükçü bir anayasa oluşturma hedefinde vazgeçilmez unsurlar olduğunu dile getiren Yazıcı, anayasa yapım sürecinin de en az içeriği kadar demokratik olmasının şart olduğunu söyledi.

"Devletin bütünleşmesi en büyük güç"

Yazıcı'nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da yeni anayasaya dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük gücünün devletiyle milletinin bütünleşmesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bunu sağlayacak önemli altlıklardan birisi hiç şüphesiz hukuk sistemi ve bunun en üst normu olan anayasadır.” ifadelerini kullandı.

"Darbeci ruh anayasada hala gizli"

Yeni anayasa yapım sürecinde, müzakerelerin doğru bir zeminde yapılması gerektiğini vurgulayan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Herkesin fikrini ortaya koyacağı, şeffaf bir sürecin yönetilmesi, müzakerelerin de gerçek bir şekilde yönlendirilmesi şarttır." dedi.

82 Anayasasının birçok siyasal ve toplumsal sorunların kaynağında büyük payı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, darbeci ruhun hala anayasada var olduğunu ve artık bu anayasadan kurtulma vaktinin geldiğini belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa