Sınırda insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral Çokay'ın rütbesi söküldü

MSB kaynakları, Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesinin söküldüğünü duyurdu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 13:35
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 15:49
Sınırda insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral Çokay'ın rütbesi söküldü
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, sınırda adı insan kaçakçılığı olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynakları, emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesinin geri alındığına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynakları tarafından yapılan açıklamada, emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Suriye sınırında adının insan kaçakçılığı olayına karıştığı ve bakanlık tarafından kendisinin emekliliğe sevk edildiği hatırlatıldı.

Rütbesi geri alındı

Bunun üzerine emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın tutuklandığı ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi. Yüksek Disiplin Kurulunun emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'a TSK'dan (Türk Silahlı Kuvvetleri) ayırma cezası verdiği ve söz konusu ismin rütbesinin de geri alındığı duyuruldu.

Neler yaşanmıştı?

Şanlıurfa'da haziran ayında bir operasyon gerçekleştirilmişti. Emir astsubayı ve uzman çavuşun, Suriye'de görevli general Bilal Çokay'ın makam aracını kullanarak Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilmişti.

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), savcılık tarafından hem Bilal Çokay'a hem de diğer askerî personele yönelik soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Bilal Çokay, olayın ardından Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Bilal Çokay, burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra Suriye sınırında bulunan Akçakale Adliyesine çıkarılmıştı. Mahkemede tutuklanan Bilal Çokay, bunun üzerine cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa